Unitățile farmaceutice vor putea elibera medicamente fără prescripție, în sistem online. Nu orice farmacie va putea vinde produse online, ci numai cele autorizate de Ministerul Sănătății. 

Un proiect legislativ ar putea oferi farmaciilor, dreptul de a comercializa medicamente online. E bine de știut, însă, că  numai farmaciile avizate vor avea acces la sistemul de vânzare online. Doar acele farmacii care vor obține un cadru legal vor putea comercializa medicamente în sistem informațional. Chiar și așa, unitățile de profil vor avea dreptul să vândă numai produse care fac parte din categoria celor ce se eliberează fără prescripția medicului de familie sau a medicului curant. 

Vânzarea se face de către farmaciile autorizate 

“Vânzarea și eliberarea medicamentelor care se acordă fără prescripție medicală, prin intermediul serviciilor societății informaționale, se face de către farmaciile comunitare (n.r. – cu circuit deschis) și drogherii în condițiile stabilite prin ordin al ministrului Sănătății”, se arată în proiectul de ordonanță pentru modificarea și completarea Legii Farmaciei nr. 266/2008. Acesta a fost supus dezbaterii publice în urmă cu aproximativ două săptămâni și a fost adoptat în ședința de marți a Executivului, sub formă de proiect de lege. Dacă proiectul va fi pus în aplicare, farmaciile autorizate își vor face site-uri pentru vânzarea online. Ulterior, vor începe distribuirea medicamentelor, dar numai după ce vor îndeplini toate condițiile impuse de Ministerul Sănătății.