După o vară călduroasă și o vacanță relaxantă, toate școlile și grădinițele și-au deschis larg porțile, luni dimineață. Pe 15 septembrie, pentru elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 din Ciolpani, clopoțelul a sunat începerea noului an școlar, în prezența președintelui Consiliului Județean Ilfov (CJI), Marian Petrache. 

Cei 440 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1, din Ciolpani, au pășit pe treptele școlii alături de învățători, profesori, diriginți și directorul unității de învățământ, într-o atmosferă încărcată de emoții. Festivitatea a început dis-de-dimineață, cu intonarea imnului național, urmat de slujba de binecuvântare a preoților din Ciolpani și Piscu. Un sobor de preoți, condus de părintele Cristian Manicea, de la Parohia Ciolpani, s-a închinat și a cerut ajutor divin pentru ca micii școlărei să primească înțelepciune, să aibă mintea luminată, spre a pricepe și reține toată învățătura ce o primesc la cursuri, pe tot parcursul anului. 

Prezent la festivitatea de deschidere a anului de învățământ 2014-2015, Marian Petrache, președintele CJI, a felicitat dascălii și învățăceii lor pentru rezultatele deosebite din anul anterior și le-a adresat încurajări pentru noul an. “Începutul de an școlar sper să le aducă elevilor rezultate foarte bune, care să creeze premisele unui viitor frumos, părinților liniștea și împlinirea sufletească, profesorilor inspirație în a-și exercita profesia la nivel performant, iar primarului, fonduri suplimentare pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele. Să aveți un an bun și binecuvântat!”, a spus Marian Petrache, președintele CJI.   

Elevii în cea mai frumoasă călătorie, a cunoașterii  

După cele 3 luni de vacanță, elevii de la Ciolpani au revenit într-o școală complet renovată, zugrăvită, igienizată și dotată cu mobilier nou. “Avem 21 de clase în total, printre care și două clase pregătitoare, cu micuți de 6 ani. Avem 6 clase la învățământ pre­școlar, 9 clase la învățământ primar (n.r. – din care 2 de clasa I cu 40 de bobocei, în total) și 6 clase gimnaziale. Corpul profesoral este calificat 100%. Vă îndemn la cea mai frumoasă călătorie pe care o realizează omul, a cunoașterii. Sperăm să avem cu toții un an școlar cât mai bogat, cu rezultate de care să ne bucurăm, iar aceste rezultate înseamnă nu numai note mari și un comportament exemplar, ci și bucuria să adunăm în minte și în suflet lucruri noi și frumoase”, a menționat Elena Stan, directorul coordonator al Școlii Gimnaziale nr. 1 din Ciolpani.