“Ziua de naștere” a Parohiei Roșu II din Chiajna a fost prăznuită în chip luminos, miercuri, 1 octombrie. La ceas de mare sărbătoare, credincioșii locului au umplut biserica de frumos, încă de la primele ore ale zilei. Împreună cu duhovnicul lor, parohul și alți preoți, enoriașii s-au rugat și au adus cinstire Preacuratei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu. 

Zeci de credincioși din micul cartier rezidențial Roșu – Chiajna, au cinstit-o și au preamărit-o pe cea care îi păzește, îi ocrotește și le răspunde negreșit rugilor adresate. Pe 1 octombrie, de la pruncii veniți pe lume de numai câteva luni, până la enoriașii trecuți bine de prima tinerețe, creștinii din Roșu s-au umplut de harul divin la hramul bisericii lor. 

Creștinii s-au împărtășit cu bucuria sărbătorii 

Aproape din zorii zilei, lăcașul sfânt din localitate a devenit neîncăpător pentru numeroșii credincioși cu inimă duhovnicească, veniți a se împărtăși cu bucuria sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului. De fapt, marea sărbătoare închinată Prea Bunei și Prea Curatei Fecioare Maria, Născătoare de Dumnezeu, a deschis larg ușile bisericii, încă de marți seară. În seara dinaintea praznicului, de la ora 18.00, a avut loc Vecernia unită cu Litia. Miercuri dimineață, de la ora 08.00, s-a început cu Utrenia, iar la 09.30, preoții au săvârșit Sfânta Liturghie.  

Prima zi de naștere a Parohiei Acoperământul Maicii Domnului   

La primul mare hram al parohiei, sfântul lăcaș a răsunat de vocile preoților. Soborul condus de preotul Fabian David, de la Parohia Militari I, care a avut în componența sa încă patru slujitori ai Domnului, respectiv, pe preotul Marius Gagea, care este și parohul Bisericii Acoperământul Maicii Domnului din Roșu-Chiajna, preotul Ionuț Ciucă, de la Parohia Roșu I din Chiajna, cu hramul Izvorul Tămăduirii, preotul Ionuț Niță, de la Parohia Ulmi din Giurgiu și pe preotul Petrișor Simion, din Chiajna, a săvârșit o slujbă deosebită, frumoasă, aducătoare de pace, lumină, smerenie și speranță. Ajutată de cântărețul Adrian Durlea și credincioase ale parohiei, prin cântările sale, strana a revărsat căldura divină peste enoriași, devenind purtătoare de viață, de liniște și curățenie sufletească. 

  Ctitorul a asistat cu bucurie la marele hram 

Printre credincioșii care au asistat cu bucurie în suflet la primul mare hram al Parohiei Roșu II, s-a aflat și familia care a ridicat lăcașul sfânt, familia Zmaranda. Elena și Lucian Zmaranda s-au rugat în tihnă, au adus închinare, i-au mulțumit, au cins­tit-o și au preamărit-o pe Maica Domnului, cea care i-a ajutat să-și împlinească misiunea de a oferi un loc spre închinare localnicilor din micul cartier ilfovean.   

“Ziua hramului este considerată o zi de naștere a Parohiei și este un moment de mare sărbătoare pentru toți credincioșii bisericii. Această sărbătoare poate fi caracterizată ca o minune a familiei mari ce este reprezentată de enoriași. Cei ce au venit la slujbă s-au împărtășit de harul și protecția Maicii Domnului. Așa cum în ziua hramului toți sunt binecuvântați de Maica Domnului, această bucurie să fie și în inimile lor de câte ori se roagă! La mulți ani tuturor credincioșilor!”, a spus preotul Marius Gagea, parohul Bisericii Acoperământul Maicii Domnului din Roșu-Chiajna, după slujba marelui praznic.

 Credincioșii au primit pachete cu alimente 

Praznicul închinat Maicii Domnului de la Roșu-Chiajna s-a încheiat cu împărțirea unor pachete cu alimente pentru credincioșii care au participat la hram. Aproape 80 de pachete, pregătite cu suflet și sfințite de preotul paroh Marius Gagea, au fost dăruite cu bucurie după ce enoriașii au fost miruiți, de către preotul Ionuț Niță, de la Parohia Ulmi din județul Giurgiu.