Handbal

România va fi reprezentată, în premieră, la un sport de echipă la întrecerile ediției de vară a FOTE 2015, după ce naționala feminină de handbal s-a calificat la competiția destinată tineretului european ce va fi găzduită la Tbilisi (Georgia), între 26 și 31 iunie. Este pentru prima dată în istoria FOTE, competiție care a debutat în 1991, când o echipă românească va participa la întrecerile sportivilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. România va mai avea reprezentanți la FOTE 2015 la atletism, gimnastică, judo, înot și tenis. 

Baschet

Organizatorii Jocurilor Europene din 2015, de la Baku, au confirmat echipele participante la disciplina baschet 3×3, la masculin și feminin, printre acestea numărându-se și selecţionatele României, informează cosr.ro. „Turneele de baschet 3×3 se vor desfășura pe o perioadă de patru zile în arena construită special pentru acest scop, Basketball Arena, cu o capacitate de 2000 de locuri”, a declarat Simon Clegg, reprezentant al organizatorilor.

Prima ediţie a Jocurilor Europene va avea loc în perioada 12-28 iunie 2015, la Baku. În program sunt incluse 20 de discipline, dintre care 16 sunt sporturi olimpice și patru non olimpice. Nouă dintre discipline oferă oportunităţi de calificare la Jocurile Olimpice din 2016: tir cu arcul, atletism, ciclism, tir, înot, tenis de masă, taekwondo, triatlon și volei.

Gimnastică

Președintele FR de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, după sosirea în țară de la Mondialele de la Nanning (China), că este mulțumit de cele două medalii de argint obținute de Larisa Iordache, însă regretă că nu s-a cucerit bronzul în finala feminină pe echipe. Șeful FRG a adăugat că, în cel mai scurt timp, se vor stabili conducerile tehnice ale loturilor, pentru a se evita prelungirea situației de provizorat, așa cum se întâmplă la lotul feminin: „Cred că vom putea ajunge la o decizie cât mai repede, ne vom consulta cu toți cei implicați în această activitate și vom încerca să găsim soluția cea mai bună”.