Schimbări în stafful tehnic al echipei Viitorul Voluntari: Bogdan Vintilă a plecat, Ștefan Iovan și Cristian Sava, ambii specializați în a lucra cu tinerii, au venit în postura de colaboratori ai lui Gheorghe Hagi.

FC Viitorul a anunţat, pe pagina oficială de facebook, rezilierea contractului cu antrenorul Bogdan Vintilă, la dorinţa tehnicianului, managerul tehnic al echipei, Gheorghe Hagi, urmând să aibă doi noi colaboratori, Ştefan Iovan şi Cristian Sava. „Am încheiat colaborarea cu Viitorul considerând, în momentul acesta, că aşa este cel mai bine, atât pentru mine, cât şi pentru club. Îi mulţumesc lui Gică Hagi pentru tot ce a facut pentru mine şi îi urez mult succes în continuare“, a spus Vintilă.

Totodată, gruparea FC Viitorul a anunţat că staff-ul tehnic al echipei a fost completat, după despărţirea de Bogdan Vintilă, cu Ştefan Iovan şi Cristian Sava, care au devenit antrenori secunzi ai echipei pregătite de Gheorghe Hagi. Din echipa tehnică mai fac parte Cristian Bălaşa (antrenor secund), Mihai Nădăban (antrenor de portari), Roberto Berruero (preparator fizic) şi Paul Ciocănescu (kinetoterapeut).

Căpitan al formaţiei Steaua când a cucerit Cupa Campionilor Europeni (1986), tehnicianul Ştefan Iovan (54 de ani) a fost secundul lui Victor Piţurcă la naţionala României, iar ulterior a devenit selecţionerul echipei naţionale Under 19. Iovan a fost înlocuit de curând din acestă ultimă funcţie de noua conducere a FRF.

Cristian Sava, în vârstă de 46 de ani, a fost jucător la Dinamo şi Rapid, în perioada 1985-1995, şi a antrenat ulterior cele cinci loturi de juniori ale naţionalei României (U15, U16, U17, U18, U19 în perioada 2005-2010). 

Ianis, într-o companie selectă

Cotidianul britanic The Daily Mail îl menționează pe Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi, printre copiii de mari fotbaliști care încearcă să calce pe urmele taților. 

Ianis Hagi, căpitanul națio­nalei Under-17 a României, reușește să atragă atenția la vârsta sa, la fel ca fiul lui Zinedine Zidane, Enzo, sau ca acela al lui Patrick Kluivert, Justin, scrie Daily Mail. Pe lângă ei, ziarul îi mai amintește pe fiii unor foști fotbaliști de renume, printre care Rivaldo, Edwin van der Sar, Andy Cole, Paolo Maldini sau Gustavo Poyet. 

Pițurcă a părăsit naționala

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, și Federaţia Română de Fotbal au reziliat contractul de comun acord, a anunţat site-ul oficial al FRF. Fostul selecţioner a ajuns la o înţelegere cu oficialii clubului Al Ittihad și a semnat un contract pe două sezoane cu gruparea din Arabia Saudită.

Reprezentativa României a învins, la Helsinki, cu scorul de 2-0 (0-0), în ultimul meci cu Piuțurcă pe banca tehnică, selecţionata Finlandei, în etapa a treia a grupei F de calificare la Euro-2016, în care ambele goluri au fost marcate de Bogdan Stancu.

Ştefan Iovan (sus) şi Cristian Sava (jos) sînt noii antrenori secunzi ai echipei pregătite de Gică Hagi (dreapta)