În urma examenului desfășurat în perioada 5-12 octombrie 2014, rândurile specialiștilor în meseria contabilă din filiala Ilfov a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România s-au îmbogățit cu noi membri. Este vorba de 32 de membri stagiari, cărora președintele filialei, Maria Constantin și directorul executiv, Mihai Porubin, le urează un călduros „bun venit”.

Cu acest prilej, filiala Ilfov a CECCAR îi anunță pe noii veniți că, în pe­rioada noiembrie–decembrie 2014, candidații care au promovat examenul pentru meseria de expert contabil și contabil autorizat urmează să depună,  la sediul filialei Ilfov, o cerere de înscriere pentru anul de stagiu 2015. Stagiul efectiv se va întinde pe o durată de trei ani, urmând ca, în fiecare an, semestrial, să fie susținute sesiuni de evaluare. La finalul stagiului de pregătire de 3 ani, va fi organizat un examen final, de verificare a aptitudinilor dobândite. 

Pe tot parcursul perioadei amintite, filiala CECCAR Ilfov pune la dispoziția stagiarilor un corp de lectori de elită pentru învățământul profesional de specialitate, care provin atât din mediul universitar cât și din mediul de afaceri, astfel încât teoria profesiei contabile să fie puternic susținută de sisteme contabile și fiscale verificate în practica financiară curentă.

Odată intrați în rândurile experților contabili și contabililor auto­ri­zați, absolvenții stagiu­lui vor beneficia de re­cunoașterea drepturilor de liberă practică la nivel european, ca urmare a apartenenței ­CECCAR România la IFAC, Federația Internațională a Contabililor. În acest context, conducerea CECCAR Ilfov dorește să reamintească un comandament exprimat de ec. Daniela Vâlcan, director general al CECCAR: “menţinerea titlului de expert contabil este condiţionată de respectarea celor trei comandamente de bază ale CECCAR, respectiv: EDUCAŢIA pe toată durata de viaţă activă în profesie, CALITATEA LUCRĂRILOR, pentru asigurarea furnizării de servicii eficiente clienţilor și ETICĂ, respectiv o conduită fără reproș în relaţia expert – client – piaţă”.