Sănătatea e scrisă-n stele

Așezarea planetelor în momentul nașterii îți guvernează succesul în carieră,  liniștea și armonia în căsnicie, îți furnizează energie și îți influențează starea de spirit. Mai mult, planeta care domină semnul tău zodiacal stabilește și predispoziția spre anumite probleme de sănătate. La ce boli ești predispus, în funcție de zodie?   


Berbec    

Viroze

Așezarea planetară te-a înzestrat încă de la naștere cu o sensibilitate aparte la vântul și aerul rece. Indiferent de vârstă, sănătatea ta va fi afectată, cel mai frecvent, de virozele respiratorii. Și, pentru că vine iarna, este indicat să nu ieși din casă fără îmbrăcămintea și încălămintea adecvate vremii, deoarece ești predispus și la degerături. 

Taur 

Ulcere

Planeta Venus, cea care domină semnul tău zodiacal, îți accentuează dorința de a învăța, de a evolua, de a intra în competiții și de a ieși întotdeauna, învingător. Din păcate, ești atât de însetat de cunoaștere, dedicat lucrului bine făcut încât, îți neglijezi regimul alimentar. Nu ai o dietă bine pusă la punct și riști să faci gastrită, ulcer sau alte tulburări digestive.   

Gemeni 

Reumatism

În general, te bucuri de o stare de sănătate bună. Cu toată vitalitatea de care dai dovadă în viața de zi cu zi, încă de la o vârstă tânără te confrunți cu dureri articulare, musculare și deformații artritice ale membrelor. Boala reumatică este predispoziția ta și te va tulbura tot mai des și mai intens de la a doua tinerețe în sus.

Rac 

Sinuzită

Pe cât ești de delicat, pe atât de multe probleme întâmpini în sfera ORL. Sinuzita, bronșita, laringita și simptomele lor chinuitoare sunt afecțiunile cu care te vei confrunta, indiferent de anotimp și de vârstă.

Leu 

Cocoașă

Soarele, astrul care-ți guvernează zodia vine ca o aripă protectoare peste inima și creierul tău. Ești ferit de boli cardiace, accidente vasculare cerebrale, de creșterea colesterolului peste limitele normale acceptate și chiar de infecții ale sângelui. Dar, nu și de deformări ale coloanei vertebrale. Ai un mare risc să suferi de cifoză (cocoașă), scolioză (coloana în S sau în C) sau lordoză (spatele în șa).

Fecioară 

Diabet

Ești un mare consumator de dulciuri, produse de patiserie, de cofetărie, prăjeli, cofeină. Pentru că nu introduci în alimentație vegetalele și legumele de care organismul are atâta nevoie ca să se echilibreze, vei avea mari probleme în zona pancreasului, apendicelui și intestinelor. Ești predispus la diabet, complicații ale apendicitei, constipație sau diaree.

Balanță

 Pietre la rinichi

La tine, sănătatea rinichilor și a vezicii urinare este, adesea, în pericol.  Pietrele la rinichi și senzația de a urina frecvent te vor trimite, adesea, la spital. Bine ar fi să-ți faci controalele medicale periodice și să-ți adaptezi regimul alimentar și hidratarea la nevoile tale, astfel încât să previi aceste afecțiuni.    

Scorpion

Boli cu transmitere sexuală

Ești nativul care se poate lăuda cu cea mai intensă viață sexuală. Dar ai nevoie de protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Diversele tipuri de hepatită, HPV, sifilis, alte afecțiuni transmise pe această cale te pândesc la tot pasul. Planeta care domină semnul tău zodiacal predispune la îmbolnăvirea colonului, anusului și a organelor sexuale.

Săgetător 

 Intoxicații

Cel mai indicat ar fi să-ți schimbi stilul alimentar și, din când în când, să ții o dietă de detoxifiere. Asta pentru că sistemul tău de eliminare a toxinelor din organism este deficitar și riști să dezvolți intoxicații bacteriene și parazitare, soldate cu oboseală cronică, dureri puternice de cap și stare generală de rău.

Capricorn 

Depresii

Planeta zodiei tale îți furnizează o energie debordantă, motiv pentru care nimic nu ți se pare prea greu și prea obositor. Oricât de mult ai munci, ești ager și oricât de dure ar fi încercările la care ești supus, le treci cu mult curaj. Însă, ai și o sensibilitate exagerată a sistemului nervos. Depresiile și tulburările psihice sunt cele mai frecvente suferințe la care ești predispus.

Vărsător 

Fracturi

Iarna se apropie cu pași repezi și, în curând, vom avea și zăpadă. În zilele friguroase în care iarna își va scutura cojoacele, ar fi bine să eviți să mergi prin spațiile acoperite cu gheață și polei. Ești nativul cu cea mai mare predispoziție către căzături, lovituri și fracturi. Mâinile, picioarele și șoldurile vor fi cele mai expuse. 

Pești 

Varice

În general, bolile sângelui te vor afecta cel mai frecvent. Așezarea planetară te-a predispus, încă de la naștere, la o circulație sanguină deficitară. Inesteticele varicele îți vor aduce dureri mari ale zonelor afectate. Mai ales dacă nu faci mișcare zilnic și nu le tratezi cum trebuie.