Concurs Euro Dance

Sâmbătă, 22 noiembrie, la Centrul Cultural al Ministerului de Interne din Bucureşti o mare de copii, părinţi şi bunici s-a adunat pentru a urmări evoluţia copiilor în concursul interjudeţean, Euro Dance, ajuns la a treia ediţie.

Organizat de Liceul teoretic „Traian Lalescu”, din Brăneşti, în parteneriat cu Centrul Cultural al MAI, Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov, Primăria şi Consiliul local Brăneşti, Asociaţia de părinţi „Traian Lalescu” şi Casa Corpului Didactic Ilfov, concursul a avut, anul acesta,  doi sponsori principali: Makita România EU SRL, celebra societate japoneză stabilită de mulţi ani la Brăneşti, alături de Primăria şi Consiliul local Brăneşti. 

Emoţii şi energie pozitivă

Gândit pe categorii de vârste, 7-10 ani, 11-14 ani şi 15-18 ani, concursul s-a desfăşurat pe secţiuni – dans popular, de caracter, modern, majorete şi a adunat elevi din Brăneşti, Otopeni,  Moara Vlăsiei, Vidra, Cernica, Pantelimon, 1 Decembrie, Teleorman, Ialomiţa, Prahova, Giurgiu, Călăraşi, Brăila, Buzău şi din Bucureşti.  Ceea ce a dus la alcătuirea unui desfăşurător de concurs cu nu mai puţin de 79 de trupe. Şi, pe lângă emoţiile şi energia pozitivă pe care copiii le-au răspândit în jur, frumoase sunt şi poveştile „din spatele” succesului lor: fetele de la Seminarul Teologic „Sfânta Filofteia” din Brăneşti, nu dormiseră toată noaptea pentru că își împletiseră reciproc cosițe, prezentându-se impecabil, din cap până în picioare; iar membrii Ansamblului folcloric Periniţa din Otopeni – care filmaseră cu o seară înainte o ediţie a emisiunii televizate Tezaur folcloric – nu-şi doreau decât să doarmă; apoi, profesoara din Teleorman care se oprise din sat în sat – în dimineaţa concursului – pentru „a culege” câte un copil şi câte astfel de poveşti n-or mai fi…

Şi câştigătorii sunt….

Premiul special al juriului a fost atribuit trupelor: Periniţa (Otopeni, dans popular 15-18 ani), Balada (Buzău, dans popular 15-18 ani), Block Busters (dans modern 11-14 ani), The Fever (Clubul sportiv Davidans, dans modern 11-14 ani). Premiul de popularitate: Special Dance (Asociaţia Colorăm zâmbete, dans modern 6-10 ani), Ritm Dance (dans modern 15-18 ani). Premiul de originalitate: Zodiac (pentru dansul japonez la secţiunea dans de caracter 11-14 ani), L-Mintrix (de la liceul Traian Lalescu, dans modern 15-18 ani). Trofeele Euro Dance au fost acordate pentru dans popular 15-18 ani brăilenilor de la trupa «Muşeteanca» a liceului tehnologic «Nicolae Titulescu» din Însurăţei, Brăila şi pentru dans de caracter 11-14 ani trupei Latino Energy  de la Clubul sportiv Davidans din Bucureşti. Desigur, acestea sunt premiile mari, dar au fost multe premii I, II şi III la fiecare secţiune de dans.

Oamenii din spatele scenei

E lucru ştiut că, în spatele a tot ceea ce se vede, există oameni care trudesc şi care nu urcă pe scenă pentru a primi mulţumiri. Nici Euro Dance nu face excepţie şi, în afară de profesorul Dumitru Dan Nicolau, preşedintele juriului şi prof. Andrei Galbenu, care a asigurat prezentarea, au contribuit la buna desfăşurare şi următoarele cadre didactice: Rodica Crivăţ, Maria Nicolau, Daniel Duţoiu, Alina Mihaela Talapan, Oana Raluca Galbenu, Adriana Bălăceanu, Ionica Drăghici, Mihaela Laura Boeru. Lor li s-au alăturat secretara Maria Şerbănescu, laboranta Constanţa Liscan şi elevii voluntari de la Liceul Teoretic «Traian Lalescu» din Brăneşti.