Investiții

Sală multifuncţională, bazine olimpice, patinoar și hotel – acestea sunt investiţiile plănuite de Primăria Municipiului București (PMB) în complexul „Lia Manoliu“, incluse în strategia municipalităţii pentru infrastructura sportivă și prezentate de primarul general Sorin Oprescu. Același complex include deja Arena Naţională și Academia de Tenis, inaugurată acum câteva zile. „Municipalitatea a decis transformarea complexului Lia Manoliu într-o zonă destinată sportului de performanţă, sportului de masă și evenimentelor culturale de anvergură care să introducă Bucureștiul pe harta marilor evenimente internaţionale“, a spus edilul. 


Tenis

Victor Ioniţă este noul antrenor al jucătoarei de tenis Simona Halep, în sezonul 2015, din echipa sportivei de pe locul 3 WTA mai făcând parte și preparatorul fizic Theodor Cercel și consultantul Thomas Högstedt. „Vă aduc la cunoștinţă că, începând de astăzi, echipa Simonei Halep pentru anul competiţional 2015 a fost stabilită. Aceasta este formată din: Virginia Ruzici (foto) – Manager; Victor Ioniţă – Antrenor; Theodor Cercel – Preparator fizic. Începând cu luna ianuarie 2015, pentru turneele de la Shenzhen, Sydney și Australian Open, de la Melbourne, echipei i se va alătura, ca antrenor consultant, suedezul Thomas Högstedt“, se arată într-un comunicat remis de Virginia Ruzici.

Victor Ioniţă a fost antrenorul Soranei Cîrstea, iar fostul tenisman Thomas Högstedt a fost tehnicianul jucătoarelor Caroline Wozniacki, Maria Șarapova și Li Na.

 

Handbal

Un număr de 12 echipe au obţinut calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, printre acestea numărându-se și HCM Baia Mare. Campioana României s-a calificat de pe locul 3 al grupei D, cu 4 puncte, obţinând următoarele rezultate: 30-25 și 28-22 cu Lublin, 24-34 și 23-24 cu Metz  și 23-24 și 26-31 cu Larvik. În faza următoare, băimărencele vor juca cu Gyor, Viborg și Savehof.

Partidele din grupele principale vor începe la finalul lunii ianuarie, primele patru clasate în fiecare din cele două grupe urmând a se califica în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, programate în luna aprilie. Câștigătoarele din această fază se vor califica la Turneul Final Four, care va avea loc în 9 și 10 mai.