De la lansarea campaniei de reducere a TVA la carne și preparate din carne, aprilie 2014 – 1 decembrie 2014, aproape 200.000 de români au semnat deja petiţia de reducere a taxei de la 24% la 5%. Asociaţiile profesionale din domeniul producţiei și procesării cărnii, membre ale Federației Naționale PRO AGRO, în parteneriat cu Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului și Ramuri Conexe “SINDALIMENTA”, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România- ANPCPPSR și Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR au iniţiat, în aprilie 2014, o campanie la nivel naţional, în care sunt implicaţi și consumatorii. Cei mai mulţi semnatari sunt din zona București-Ilfov, urmaţi de arădeni și brașoveni. Au fost trimise și 45.255 de e-mailuri către parlamentari. Iată primele 10 judeţe care au semnat pentru reducerea TVA la carne și la preparatele din carne la 5%: București, Ilfov – 6.785; Arad – 4.446; Brașov – 4.267; Buzău – 4.107; Iași – 4.089; Diaspora – 3.928; Mureș – 3.965; Cluj – 3.940; Maramureș – 3.915; Neamţ – 3.905.