Sâmbătă, 6 decembrie, la orele 17, curtea Casei de Cultură „Tudor Arghezi”, din Chitila, era plină de copii şi adulţi, invitaţi de primărie la aprinderea bradului de Crăciun. Alături de ei, în curte, primarul Emilian Oprea, viceprimarul Andrei Costel şi consilieri locali, veghind ca nimeni şi nimic în afara picăturilor de ploaie să nu deranjeze momentul  atât de aşteptat.

Voinicel şi Doruleţul

Seara festivă a fost deschisă printr-un program artistic susţinut de copiii de la grădiniţa Voinicel, adevărate păpuşi îmbrăcate în costume naţionale, fotografiate şi filmate de părinţii şi bunicii amplasaţi strategic lângă scena din parcarea Casei de Cultură. Din cauza vremii, deşi erau foarte bine îmbrăcaţi, micuţii au aşteptat semnalul începerii spectacolului în interiorul  Casei de Cultură, repetându-şi cântecelele sau aranjându-şi fotele. Momentul lor folcloric a fost încheiat de Maria Daniela Oprica, elevă în clasa a IX-a, cu o voce puternică ce promite şi o carieră. Ansamblul „Doruleţul”  de la Şcoala gimnazială „Ion Vişoiu”, creat de pasionatul profesor Gheorghe Georgescu, cetăţean de onoare al oraşului Chitila, a încheiat partea muzical-folclorică a serii cu a lor „Sanie cu zurgălăi”, care răsuna din chitare şi mandoline de ţi-era mai mare dragul. Dragul şi emoţia pe care le avea şi directoarea Şcolii „Ion Vişoiu”, profesoara Ştefania Duminică, pe care am întâlnit-o în public.

S-a aprins!

Şi astfel, minut după minut, programul serii, prezentat de Simona Pâslaru, responsabilul cu relaţiile publice al primăriei, s-a apropiat de momentul mult aşteptat. Primarul Emilian Oprea le-a promis chitilenilor că în 2015 vor participa la aprinderea bradului într-o nouă curte şi într-o clădire renovată a Casei de Cultură, pentru că aceasta va intra într-un proces de restructurare arhitectonică şi peisagistică. Urându-le mulţi ani sărbătoriţilor zilei şi sărbători de iarnă tihnite tuturor, primarul Emilian Oprea şi doi tineri chitileni au început numărătoarea inversă, într-un glas cu publicul. Iar falnicul brad s-a aprins „cuminte” şi lumea s-a adunat imediat pentru a-l admira şi a se fotografia.

Lady Nico

Şi, aşa cum ne-am obişnuit deja la Chitila, o personalitate culturală a ajuns din nou în oraș: interpreta Nicoleta Matei, alias Nico,  o lady care s-a lăsat fotografiată cu bună dispoziţie şi naturaleţe alături de mulţi chitileni dornici să aibă şi o amintire fotografică cu interpreta. Însoţită de dansatoarele Iulia şi Alina, dar şi de partenerul de viaţă şi compozitorul, Laurenţiu Matei, Nico a susţinut un program de  40 de minute, din care nu au lipsit piese cunoscute ale repertoriului său. Un mini-concert de calitate, recunoscut deja de ­mulţi spectatori din Chitila, prin felicitări transmise pe pagina interpretei de pe o reţea de socializare. La mulţi ani, Chitila, cu tot ce este mai bun pentru oraş!