Jurnalul de Ilfov a încheiat Campania „Crăciunul vine și pentru noi!”

În preajma sărbătorilor de iarnă, Jurnalul de Ilfov a inițiat și demarat, în parteneriat cu numeroase instituții, un amplu program social menit să aducă un strop de bucurie copiilor, vârstnicilor și suferinzilor aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov.  

În centrele de plasament și în căminele de bătrâni din Ilfov, sărbătoarea Nașterii Domnului s-a asemănat cu o poveste frumoasă. Brazii au fost împodobiți frumos cu beculețe multicolore, globuri și ghirlande strălucitoare, colindele au răsunat vestind venirea pe lume a Mântuitorului Iisus Hristos, cadouri minunate au înălțat sufletele celor mici și celor mari, deopotrivă, iar bucatele tradiționale au făcut deliciul meselor, la ceas de sărbătoare. Micuții fără părinți și cei proveniți din familii chinuite de lipsuri, tristețe, amărăciune, bolnavii și vârstnicii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov (DGASPC Ilfov) au avut parte de un Crăciun fericit.

Jurnalul de Ilfov și partenerii săi, Moș Crăciun al DGASPC Ilfov  

Magia Crăciunului aduce bucurie în toate familiile, în toate gospodăriile. Știind că printre noi sunt oameni pentru care marea sărbătoare ar putea trece ca oricare altă zi, în tristețe și amărăciune, ne-am dorit să schimbăm pe cât posibil această situație și să aducem spiritul Crăciunului și la ei. Așa se face că, în prag de sărbătoare, Jurnalul de Ilfov și partenerii săi în Campania ”Crăciunul vine și pentru noi!” au devenit Moș Crăciun în centrele de plasament și în centrele de îngrijire a bătrânilor, pe care le administrează DGASPC Ilfov. 

Pasul 1. Jurnalul de Ilfov a făcut apel la oameni cu suflet, să-l ajute pe Moș Crăciun să-și umple tolba-i cu jucării, hăinuțe, încălțăminte și alimente, ca să ajungă la cât mai mulți copii, adulți bolnavi și bătrâni instituționalizați. 

Pasul 2. Mărinimoși, reprezentanții multor ins­tituții au dat curs solicitării redacției noastre și au sărit în ajutorul micilor îngerași, a bunicilor lipsiți de căldura familiei și a suferinzilor, fără să mai stea pe gânduri. 

Pasul 3. Împreună am reușit să alungăm tristețea de pe chipurile lor inocente. Cu sprijinul unor oameni cu suflet bun, am creat clipe minunate, care vor rămâne în amintirea acestor oameni greu încercați de viață, ca niște file desprinse dintr-un Crăciun de poveste. 

Surprize de Crăciun… de la oameni cu suflet bun 

Anul acesta, campania ”Crăciunul vine și pentru noi!” a fost mai amplă, mai frumoasă și a avut un ecou mult mai puternic decât cea de anul trecut. Mai buni, mai darnici, mai iubitori, mai mulți oameni de afaceri și reprezentanți ai instituțiilor publice, din Ilfov și din București, și-au rupt din puținul timp liber și, cu o generozitate aparte, și-au dat mâna pentru o cauză nobilă. Asigurarea unori sărbători de poveste sufletelor necăjite. Fie­care după puterile sale, s-a străduit să ofere surprize care să încânte și să atragă zâmbetul acestor oameni minunați. Cu toții și-au dorit ca micuții și vârstnicii aflați în sistemul de protecție, să trăiască emoția despachetării cadourilor de sărbători și să aibă bunătăți pe masă, în ziua sfântă de Crăciun. 

Ei au adus o sclipire în ochii micilor îngerași și ai bunicilor instituționalizați! 

Campania ,,Crăciunul vine și pentru noi!,, a fost inițiată și demarată, pentru al doilea an consecutiv, de Jurnalul de Ilfov. Programul a fost realizat cu sprijinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală București, Romsilva, Chipita, Camera de Comerț Ilfov, Two Lakes Two Brothers Tâncăbești, Protoieria Ilfov Nord, Protoieria Ilfov Sud, Societatea de Salvare București și Kids Feeria. Prin amabilitatea celor care conduc aceste instituții, au fost donate și colectate hăinuțe, încălțăminte, cărți, jucării, fructe de sezon, dulciuri pentru micuți, alimente neperisabile și produse de igienă personală, pentru adulți. Ei au adus o sclipire în ochii micilor îngerași și a bunicilor asistați social, din județul Ilfov!  

Colindele și darurile alese, bucuria a sute de copii și adulți necăjiți 

Ediția din acest sezon a campaniei ”Crăciunul vine și pentru noi!” a făcut fericite toate persoanele asistate social de către Direcția Generală de Asistență Socială Ilfov. S-au strâns daruri frumoase pentru cei aproape 400 de copii și pentru cei aproximativ 400 de adulți protejați de sistemul de asistență socială. Prin bunăvoința Protoieriei de Ilfov Nord, cadourile au fost înmânate copiilor și vârstnicilor după scurte concerte de colinde, susținute de preoții din Protopopiatul de Nord al Ilfovului, care au vestit minunata Naștere a Domnului. Din darurile oferite de duhovnici nu au lipsit nici cărțile de rugăciuni și iconițele care să-i proteje și să le fie sprijin în toată viața lor. Micii îngerași, suferinzii și bunicii ocrotiți de DGASPC Ilfov, au primit cu bucurie și seninătate minunatele daruri. 

Îngerași frumoși și-au primit vizitatorii cu urale și calde îmbrățișări 

Îngerași frumoși, lu­mi­noși au primit cu bucurie toate darurile de care au avut parte. Cu sufletul lor pur, copilașii și-au întâmpinat invitații cu frumoase cântece tradiționale de Crăciun, într-o interpretare de excepție. Și le-au mulțumit pentru că s-au gândit la ei, așa frumos, cum numai sufletele lor puteau simți. Cu mic cu mare, ei le-au oferit celor ce le-au adus cadouri de sărbători zâmbete senine, calde îmbrățișări și numai urări de bine. Toate, desprinse din adâncul inimilor lor mici, dar extrem de mari prin sinceritatea, blândețea și prietenia prin care și-au exprimat gesturile și gândurile lor curate. 

”N-aveam cum să facem notă discordantă cu decembrie, luna cadourilor. Mai ales acum, când am sărbătorit Nașterea Pruncului Iisus Hristos, a Copilului Sfânt, Fiului lui Dumnezeu, care s-a născut și pentru acești copii. Sunt foarte mulți oameni care doreau să facă bine, dar încă nu găsiseră liantul, necesitatea de a crea stări de fericire autentică micuților aflați în sistemul de protecție, prin oferirea de cadouri și participarea nemijlocită la evenimente pentru copii, în care sunt aduse în prim plan tradițiile. Astfel de evenimente vor contribui la dezvoltarea spirituală și vor avea un efect pozitiv asupra dezvoltării psihice și emoționale a copiilor. În sistemul de protecție se oferă suport pentru o dezvoltare cât mai armonioasă și integrare în societate. Dar există un lucru pe care sistemul îl oferă insuficient, afecțiunea părintească. (…) Mă bucur că din puținul pe care-l avem, încercăm să-i integrăm în societatea oamenilor buni pe acești minunați copii, maturizați prea devreme. Mulțumesc din suflet celor care au înțeles că dar din dar se face Rai și au dăruit clipe minunate ”familiei noastre”, în preajma frumoaselor sărbători de iarnă! Mulțumesc tuturor celor care i-au ajutat să guste din normalitatea unui Crăciun fericit!”, ne-a spus Bogdan Pîntea, directorul DGASPC Ilfov, în semn de mulțumire la adresa celor care au adus un strop de bucurie sufletelor împovărate pe care le are în grijă instituția ce o coordonează cu deosebită responsabilitate.