Centrul Judeţean Ilfov APIA informează că cererile  de plată pentru acordarea sprijinului pentru subvenţionarea ratei accizei pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2014 se pot depune până pe data de 27 februarie 2015, inclusiv. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/ 1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Valoarea se calculează în lei, pe baza ­cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, respectiv 1,7975/litrul de motorină.

Cererile de plată se depun însoţite de următoarele documente:

 Copie CI/BI  Copie certificat de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului  Adeverinţă, în original, de la Registrul Agricol, cu suprafeţele aflate în exploatare, inclusiv pentru spaţiile protejate  Copie de pe documentul care atestă înregistrarea/autorizarea sanitar veterinară pentru animale  Anexa 2 – situaţia suprafeţelor şi culturilor pentru care se solicită ajutor  Anexa 3 – situaţia centralizatorului cantităţilor de motorină utilizate pentru obţinerea producţiei primare aferente trimestrului IV  Anexa 4 – situaţia centralizatorului cantităţilor de motorină utilizate în zootehnie  Anexa 5 – situaţia privind calculul  efectivului rulat/efectivului mediu  Copie de pe facturile fiscale de cumpărare a motorinei  Dovadă cont trezorerie.

Ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV din 2014 va fi plătit agricultorilor până la data de 30 iunie 2015, în limita bugetului aprobat, de 162,7 milioane de lei. Cantitatea totală de motorină pentru care se acordă ajutor de stat sub formă de rambursare este de 90,5 milioane de litri. În cazul în care solicitările depăşesc cantităţile prevăzute, cuantumul plăţilor se reduc proporţional.

Adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215

Începând cu data de 02.02.2015, APIA CJ ILFOV a început eliberarea adeverinţelor pentru beneficiarii Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachet b – păsări (sesiunea II, anul I de angajament), care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la Băncile care au încheiat Convenţii cu Agenţia. Toate convenţiile încheiate între APIA, Bancă şi Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o Adeverinţă prin care confirmă faptul că solicitantul a depus cerere de plată pentru Măsura 215 — Plăţi privind bunăstarea animalelor — păsări, în perioada 20 mai — 30 iunie 2014, aferentă sesiunii II, anul I de angajament şi suma, care reprezintă 30 % din valoarea deconturilor depuse aferente acestei sesiunii.