Salvaţi-o pe Daria!

La vârsta la care pruncii se bucură de frumusețea și inocența copilăriei, Daria Țună, o fetiță din comuna 1 Decembrie, luptă să învingă o boală cruntă. Diagnosticată cu o formă rară și agresivă de cancer, micuța va trăi doar dacă va ajunge, urgent, la operație și tratament post-operator, într-o clinică din străinătate.

La prima vedere, Daria Maria Țună, o fetiță de nici 10 ani, din comuna 1 Decembrie, te impresionează cu frumusețea, drăgălășenia, puritatea, și inteligența ei. În realitate însă, zâmbetul inocent al copilei este umbrit de o boală grea. În ciuda rezultatelor excepționale de care s-a bucurat în cei trei ani de învățătură, premiată la numeroase competiții, eleva eminentă care, până mai ieri, încerca să-și ajute colegii cu tot ceea ce putea, astăzi, are nevoie de ajutor. De la începutul anului, viața ei a luat o altă turnură. Brusc, a început să aibă dureri lombosciatice, iar investigațiile clinice la care au supus-o specialiștii, aproape două luni, au arătat existența unei tumori osoase, cu o evoluție progresivă și agresivă. Daria este diagnosticată cu sarcom Ewing/PNET, un tip de cancer întâlnit doar la doi copii dintr-un milion, în fața căruia nici măcar elitele medicinei românești nu pot triumfa. Lipsa unei tehnologii moderne și avansate împiedică intervenția în România. Singura șansă ca Daria Țună să rămână în viață o reprezintă o intervenție complexă, care trebuie efectuată urgent, într-o clinică din străinătate.

“Tumora este mare. Are 6/5 cm, este avansată și are o localizare inoperabilă în România. Dacă va fi operată, urgent, în străinătate sunt șanse de 60%‑70% să rămână în viață. Trebuie scoasă o jumătate din osul bazinului și făcută o reconstrucție. Apoi, vor urma curele cu citostatice. Copilul are dureri mari, iar boala progresează. (…) Costurile operației și tratamentelor post-operatorii sunt extrem de costisitoare. Îi rugăm pe cei ce pot să ne sprijine, să o facă. Să ia legătura cu noi sau să doneze atât cât își permit. Orice ajutor, oricât de neînsemnat li s-ar părea, ar putea conta. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți cei ce vor să o ajute pe Daria, să fie sănătoși și să se poată bucura de viață!”, ne-a spus, îndurerată, Nicoleta Țună, mama fetiței.   

Viața Dariei costă peste 100.000 de euro

În ultimele zile, durerile groaz­­nice au țintuit-o pe mi­cu­ță în patul casei părintești. Iar boala continuă să evolueze galopant, transformând fiecare clipă ce trece într-un coșmar. Visul micuței de a învăța atât cât este nevoie ca să-și clădească un viitor frumos, ce i‑ar permite să-și dezvolte o carieră impresionantă prin intermediul căreia să le acorde ajutor celor ce-l caută, va deveni realitate, doar dacă va ajunge, urgent, într-o clinică specializată din străinătate. Costurile extrem de mari ale operației și tratamentelor îi împiedică pe părinți să o ducă la cei mai is­cu­siți specialiști în domeniu, ai lumii. Ei trebuie să strângă aproxi­mativ 50.000 de euro, numai pen­tru operație. Iar tratamentele de care Daria va avea nevoie, ulterior, pentru combaterea definitivă a maladiei și refacerea completă, depășesc cu ușu­rință 100.000 de euro, pentru o pe­rioadă de un an. Suma depășește mult posibilitățile părinților.

Și tu o poți ajuta pe Daria! Cum?

În aceste momente grele, micuța Daria Țună, are nevoie de noi toți. Chiar tu poți fi unul dintre cei carei salvează viața elevei eminente de la 1 Decembrie. Întinde-i o mână, dacă îi înțelegi suferința! Trimite SMS la numărul 8870, pentru a dona 10 lei. Sau, donează orice sumă îți permiți, într-unul din următoarele conturi:

RO29INGB0000999901325506 – cont deschis în lei RO18INGB0000999904848938 – cont deschis în euro

Ambele conturi sunt deschise pe numele tatălui fetiței, Valentin Țună. Pentru donații, poți contacta și părinții fetiței, la numărul de telefon 0722.151.615.