Baschet

Energia Târgu Jiu a fost învinsă de echipa italiană Enel Basket Brindisi cu scorul de 78-67, pe teren propriu, în ultimul meci din Grupa I a FIBA EuroChallenge la baschet masculin, dar s-a calificat în sferturile de finală ale competiției, de pe prima poziție. În sferturi, Energia va înfrunta echipa franceză Le Mans Sarthe Basket, clasată pe poziția a doua în Grupa J, cu care se va înfrunta după sistemul cel mai bun din trei meciuri, prima manșă fiind programată pe 10 martie, la Tg. Jiu, meciul al doilea în Hexagon, pe 12 martie, iar un eventual meci decisiv se va desfășura tot în Gorj, pe 17 martie.

 

 

Tenis

Simona Halep, redevenită nr. 3 mondial în ierarhia WTA, ocupă aceeași poziție și în al doilea clasament alcătuit de circuitul profesionist feminin de tenis, „Road to Singapore” („Drumul spre Singapore”), în urma căruia sunt stabilite participantele la Turneul campioanelor, concursul de sfârșit de an la care sunt calificate primele 8 jucătoare din anul respectiv. Astfel, cu 1.610 puncte WTA obținute în 2015, dintre care 900 numai prin cucerirea titlului la Dubai, turneu Premier 5, imediat sub cele de de Mare Șlem, Simona Halep ocupă ultima poziție a podiumului, după Serena Williams — 2.000 puncte (cele de la Open Australia) și Maria Șarapova — 1.770 puncte.

 

 

Handbal

 

Francezul Nikola Karabatic a fost desemnat cel mai bun jucător al anului 2014 de
către cei 55.000 de votanți
care au participat la ancheta realizată de Federația Internațională de Handbal (IHF) în perioada 13-20 februarie, în timp ce interul stânga al naționalei României, Cristina Neagu
(foto)
, a ocupat locul 2 în topul pentru cea mai bună jucătoare. La feminin, brazilianca Eduarda Amorim, 28 de ani, câștigătoarea Ligii Campionilor cu Gyor, a întrunit 35,2 la sută sufragii, urmată de Cristina Neagu, de la Buducnost Podgorica, (28,5 la sută) și de norvegianca Heide Loke, de la Gyor (16,8 la sută).