Prin organizarea diferitelor conferinţe şi foruri internaţionale – precum cea de la Paris, care va avea loc în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie 2015, precum și a altor activităţi,  se face apel atât către instituţii, autorităţi, cât și către fiecare dintre noi, să participam la eforturile întreprinse în vederea conservării şi ameliorării mediului înconjurător, în avantajul nostru.

   În acest sens, în perioada 03-14.03.2015, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, împreună cu comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Ilfov, au desfăşurat mai multe acţiuni pe raza judeţului Ilfov, pe linia protecţiei mediului. În această acţiune, în data de 04.03.2015, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului, pentru deversarea în apele de suprafaţă, a apei menajere sau a  substanţelor fecaloide.

Jandarmeria Ilfov solicită fiecăruia dintre cititorii Jurnalului de Ilfov să acţioneze în mod constant pentru protejarea mediului înconjurător şi să adopte o atitudine corespunzătoare faţă de cei care nu respectă mediul.