Clinceni, la a VII-a ediție, strălucită, a „Zilelor Comunei“

Pentru locuitorii din Clinceni și invitații lor, zilele de 21 și 22 mai au constituit o reprezentare remarcabilă a aniversării celei mai frumoase ediții a „Zilelor Comunei“, de până acum. Ieșirile în spectacole șuvoi, neîntrerupte, ale nenumăraților artiști au însuflețit publicul spectator. Programele lor au cules ropote de aplauze. Scena Teatrului de Vară „Elena Gheorghe“, din localitate, a fost rampa de unde s-au revărsat ore întregi de recitaluri, începând cu micii artiști – copiii, până la cei consacrați de succesul la public.

 

În după-amiaza zilei de joi, la ora 17:00, a fost anunțată deschiderea primei zile a spectacolelor. Înainte de începere, și-a făcut apariția primarul comunei Clinceni Adrian Budeanu, vicele Ion Simion și membri ai Consiliul Local. La câteva minute, a sosit și Marian Petrache, președintele CJ Ilfov. El, împreună cu primarul comunei au oferit flori tinerilor artiști ai folclorului nostru, copii și adolescenți. 

Prima zi a spectacolelor a adus la rampă folclorul, interpretat mai ales de copii. Desigur, în aranjamentul și sub îndrumarea profesionistă a binecunoscuților interpreți Marioara Man Gheorghe și Grigore Gherman. Acești doi mentori de excepție ai grupului „Mlădițe Ilfovene“ au pus în valoare talentul micilor soliști și frumusețea costumelor lor naționale. În recitalul de la Clinceni li s-a alăturat și solista Tatiana Mayer. A urmat alt val de interpreți, tot copii, care alcătuiesc grupul folcloric „Zestrea Ilfoveană“, condus de profesoara Eugenia Moise Niculae.     

Dansul a ridicat publicul de pe bănci

Dinamica mișcării scenice a tuturor grupelor de dans, vioiciunea, verva și evoluția fără reproș a micilor dănțuitori au dinamizat energiile spectatorilor, indiferent de anii avuți. Din categoria de vârstă tânără au făcut parte și cei din cunoscutul grup de dans – „Pasitos“, creație a celebrei interprete, Elena Gheorghe. 

 

Premieri și program pentru tineri și maturi

Debutul trecerii la alte registre ale preferințelor publicului l-a făcut baritonul Iordache Basalic. Canțonete, piese clasice de muzică bună au strâns și ele aprecierile  asistenței. A urmat un recital plin de ritm al cunoscutului grup „Mihai Napu Band“, împreună cu interpretele Cristina Silișteanu, Neylin și Emilia Muscalu.

Primarul Adrian Budeanu a adus pe scenă și a premiat un grup de peste 30 de vârstnici ai comunei și șapte cadre didactice. Medicul Ioan Codorean a primit titlul de „Cetățean de Onoare“ al localității. 

Elena Gheorghe sărbătorită de ziua ei    

Seara a continuat cu un recital extrem de apreciat al Elenei Gheorghe, vedeta muzicii pop-dance și latino. De ziua numelui a primit un tort alb și flori.

Focul de artificii a fost finalul unei zile minunate.

Următoarea a fost una închinată folkului. Au cântat: Mircea Baniciu, Zo­ia Alecu, Marius Bațu, An­drei Păunescu, Adrian Ivanițchi, Mădălina Amon. Spectacolele au fost prezentate de Ani Pârvulescu.