FRF a deschis o investigaţie după ce jucătorii de la FC Brașov au fost premiaţi de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în meciul cu Gaz Metan Mediaș, în urma căreia echipa antrenată de Adrian Szabo a retrogradat în Liga a II-a. Concordia Chiajna este acuzată direct de cei de la Gaz Metan că ar fi trimis la Brașov 100.000 de euro pentru ca „stegarii” să nu piardă.

Înaintea meciurilor FC Brașov-Gaz Metan și Concordia Chiajna-Petrolul, din ultima etapă a Ligii I, calculele erau clare: Concordia rămânea în prima ligă numai dacă „Gazu” nu bătea sub Tâmpa sau dacă, în cazul unei victorii medieșene, ilfovenii ar fi învins și ei, dar cu o diferență mai mare de goluri.

Scenariul a fost favorabil Chiajnei: victorie a ilfovenilor cu Petrolul (3-2) și egal (0-0) la Brașov, Concordia reușind salvarea mai ales datorită rezultatului de sub Tâmpa.

Numai că, la finalul campionatului, au apărut acuzațiile, cea mai gravă fiind confirmată: într-adevăr, jucătorii de la FC Brașov au fost premiaţi cu câte 4.000 de euro de conducerea clubului, chiar dacă au retrogradat în Liga a II-a, în urma rezultatului de egalitate! Imediat, această premiere a dat naștere la suspiciuni în cadrul FRF, care a decis să deschidă o investigaţie. Ofiţerul de integritate al federaţiei, Costin Negraru, îi va audia atât pe fotbaliștii formaţiei patronate de Ioan Neculaie, cât și pe cei medieșeni.

 

Mediașul speră

Ioan Horoba, președintele echipei din Mediaș, a fost cel care a spus primul că jucătorii lui FC Brașov au fost premiaţi de Chiajna pentru a nu pierde meciul cu Gaz Metan Mediaș. Rezultatul din această partidă nu-i ajuta în niciun fel pe ”stegari”, dar Horoba spune că brașovenii au fost motivaţi financiar. Horoba spune că s-a deschis o anchetă în acest caz:

”La finalul meciului de la Brașov s-au împărţit bani tuturor jucătorilor. Au participat chiar și antrenorii. Au stat în șir indian și au luat câte 2.500 de euro. Vă spun cum au primit și banii: în pungi, în lei, echivalentul a 2.500 de euro. Cei care se ocupă de corupţie în fotbal, să se ocupe. Dacă eu vorbesc prostii, mă duc eu la închisoare. Dacă nu, să se ducă ei. Este o anchetă în curs de desfășurare. Am fost întrebat dacă am probe. Eu întreb altceva: patronul unei echipe de fotbal care retrogradează își premiază jucătorii? Eu, din câte știu, este o comisie de integritate la FRF. Are de lucru acum. Sunt lucruri clare”, a declarat Ioan Horoba la DigiSport.

Replica, palidă, a celor de la FC Brașov vine prin intermediul căpitanului Marian Constantinescu. ”Ne-am jucat șansa corect. FC Brașov a jucat corect. Nu vreau să spun că unii jucători de la Mediaș ne cereau în minutul 80 și ceva să ne dăm la o parte. Îmi pare rău că a retrogradat Gaz Metan, dar nu este vina noastră. Noi, în ultimele două etape, mai aveam șanse la salvarea de la retrogradare. Am avut primă din partea conducerii noastre să batem pe Viitorul și pe Gaz Metan. Conducerea s-a ţinut de cuvânt faţă de jucători. Am muncit pe teren și ne-am apărat șansa. Conducerea a apreciat acest lucru și, știind că suntem neplătiţi de atâta timp, a dat dovadă de caracter”, a spus Constantinescu.

 

În cazul în care ancheta FRF va confirma premierea venită pe axa Chiajna-Brașov, Concordia va fi retrogradată în Liga a II-a, iar FC Brașov în eșalonul trei.