Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), a anunțat că un utilizator mediu de servicii mobile consumă, lunar, 155 MB trafic de internet mobil, trimite 72 de SMS-uri și vorbește, în medie, 249 de minute.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a creat aplicația veritel.ro, care compară, gratuit, ofertele operatorilor de telefonie mobilă. Potrivit instituției, un utilizator ocazional consumă, lunar, 52 MB trafic de internet, trimite 24 de SMS-uri și sună, în medie, 82 de minute, iar utilizatorul intensiv consumă, în aceeași perioadă de timp, 465 MB trafic de internet, trimite 216 SMS-uri și sună, în medie, 747 de minute”.

Veritel.ro afișează ofertele operatorilor

 

Potrivit Autorității, veritel.ro afișează cele mai ieftine 25 de planuri tarifare, în funcție de consumul lunar ales de utilizatori.  „De exemplu, pentru un consum lunar mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil, pe bază de abonament, veritel.ro afișează oferte între 2 și 12 euro, în funcție de extraopțiunile oferite de operatori. Cu ajutorul comparatorului de oferte telecom
veritel.ro, utilizatorii pot afla, în trei pași simpli, care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie și internet fix și mobil: aleg categoria de servicii (telefonie, internet sau pachete), introduc estimările de consum (minute, SMS, trafic internet) și primesc o listă cu cele mai ieftine 25 de planuri tarifare. În momentul afișării rezultatelor, ei primesc și alte detalii relevante, precum durata minimă a contractelor, penalități în caz de reziliere sau informații privind eventuale promoții”, se arată într-un comunicat al ANCOM.