Gimnastică. Cătălina Ponor nu va participa la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Glasgow, care vor avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Tripla campioană olimpică din 2004 s-a accidentat luna trecută și nu s-a putut reface la timp pentru Mondiale. Ea va fi înlocuită în echipa României de Andreea Munteanu. Celelalte componente ale lotului feminin de gimnastică sunt Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Anamaria Ocolișan și Silvia Zarzu.

 

Handbal. Elena Andreea Nica, portarul echipei  de handbal Unirea Slobozia, este una dintre victimele accidentului de parașutism de la Clinceni. Sportiva de 27 de ani a sărit cu parașuta alături de instructor, dar s-a ciocnit în aer cu un alt arașutist
și s-a prăbușit. Dusă de urgență la spital, Elena Nica a decedat la Spitalul Universitar, în timpul operației. Elena Nica este o fostă componentă a naționalei de tineret a României.

 

 

Tenis. Florenţa Mihai (foto), prima jucătoare de tenis din România care a ajuns până în finala de la Roland Garros, în 1977, atât la simplu, cât și la dublu mixt, a decedat, în ziua de 14 octombrie, la vârsta de 60 de ani. Florenţa Mihai a obţinut medalia de bronz la Roland Garros, în 1976, s-a clasat în primele 8 jucătoare la simplu, la US Open-ul din 1979, și a făcut parte din echipa de Cupa Federaţiei a României timp de 6 ediţii (dublu alături de Virginia Ruzici), reușind să intre în primele 8 echipe din Grupa Mondială la ediţiile din 1983 – Zurich, 1981 – Tokyo, 1980 – Berlin, 1978 – Melbourne. Multiplă campioană naţională la probele de simplu, dublu și dublu mixt (1971-1983), Florenţa Mihai s-a impus și în multe turnee internaţionale, printre altele câștigând proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) și medalia de bronz, la simplu, în 1978.