Premierul Dacian Cioloş a declarat, potrivit Mediafax, că, deşi Parlamentul a acordat votul de încredere Guvernului său, asta „nu înseamnă că această majoritate largă va fi permanentă”, precizând că este important să se păstreze contactul cu grupurile parlamentare cu care să se pregătească proiectele legislative.

„Am trecut cu o largă majoritate, însă asta nu înseamnă că această largă majoritate va fi permanentă în Parlament, sunt foarte conştient de asta. Neavând un partid politic în spate care să ne susţină permanent în Parlament, sigur Partidul Naţional Liberal a declarat că ne va susţine, dar şi acolo aşteptările sunt mari în ce ne priveşte, tocmai de aceea e important să păstrăm un contact permanent periodic cu principalele grupuri politice din Parlament şi vom face acest lucru şi în pregătirea bugetului, dar şi în pregătirea principalelor proiecte legislative. (…) Vom merge să discutăm periodic, nu doar cu liderii partidelor, ci cu grupurile parlamentare, pentru a le explica ceea ce vrem să facem şi pentru a căuta să construim majorităţi pentru proiectele pe care vrem să le prezentăm”, a declarat premierul Dacian Cioloş, într-un interviu la Digi24.

Prim-ministrul a mai spus că românii trec printr-o „criză de încredere” în clasa politică, care are nevoie de reformă.

 

„Trecem printr-o perioadă de criză de încredere în România şi această criză de încredere este foarte periculoasă, inclusiv pentru viitorul democraţiei în România. Clasa politică are nevoie de reformă şi cred că partidele politice au înţeles acest lucru. Obiectivul Guvernului nu este să înlocuiască clasa politică, ci să guverneze România şi să demareze schimbări pe care oamenii le cer şi sper să ajungem într-o fază de schimbări ireversibile din anumite puncte de vedere, pentru a recâştiga încrederea oamenilor în actul de guvernare şi implicit în partidele politice şi, deci, în democraţie” a spus premierul, adăugând că nu crede că problema este dacă Guvernul său va avea succes, ci dacă România va fi capabilă să continue pe „drumul construcţiei democratice”, reclădind încrederea între cetăţeni clasa politică.