Pelerinaj în Țara Sfântă

Peste 50 de credincioși din orașul Voluntari s-au bucurat, luna aceasta, de câteva zile speciale, binecuvântate cu trăiri duhovnicești. Cu inimile sus, sus de tot, enoriașii Parohiei Pipera și-au regăsit liniștea prin rugăciuni rostite în sacrul așezământ de la Mormântul Mântuitorului Iisus Hristos, din Israel.     

Cei 52 de credincioși din Voluntari au purces, în data de 2 noiembrie,  în locurile minunate ale Israelului, călătorind spre viața de sfințenie, într-un frumos pelerinaj la Mormântul Sfânt al Mântuitorului. În cele șapte zile încărcate cu dumnezeiescul har și rugăciune, petrecute în Țara Sfântă, în fruntea enoriașilor s-au aflat preotul Constantin Păun, parohul Parohiei Pipera, care a fost și coordonatorul pelerinajului și preotul Mihai Postelnicu, slujitor în același lăcaș de cult. Creștinii din Voluntari au pășit pe meleagurile sfinte cu bucuria curățirii sufletelor prin rugăciune și închinare în fața Domnului, chiar în locul în care trupul Mântuitorului a fost coborât în mormânt și înviat a treia zi cu mare slavă. Marea bucurie le-a fost adusă credincioșilor de omul de afaceri George Becali, recunoscut pentru darul dreptei credințe. Ca un bun creștin, milostiv și iubitor de oameni, Becali a suportat toate cheltuielile pelerinajului.   

 

Au primit “merindea vieții celei veșnice”

“Prin generozitatea omului de afaceri George Becali, sponsorul pelerinajului, Pr. Păun Constantin, Parohul Parohiei Pipera și coordonatorul pelerinajului a îndrumat pelerinii către cele mai importante locuri din Țara Sfântă, oferind, pe lângă explicațiile ghidului israelian, completări, rostind texte din Sfânta Scriptură, precum și ectenii pentru toți binefăcătorii care caută mântuirea și prețuiesc bunătatea și iubirea lui Dumnezeu. După ce grupul de pelerini a simțit mai mult ca oricând binecuvântarea lui Dumnezeu, la Liturghia de la Sfântul Mormânt, oficiată la miezul nopții de doi ierarhi și un număr mare de preoți,  pelerinii care au participat, au primit “merindea vieții celei veșnice” – Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, ca un dar care să rămână cu ei până la capătul vieții. Cei doi preoți care au însoțit grupul de pelerini, Pr. Păun Constantin și Pr. Postelnicu Mihai, au rostit rugăciuni pentru Părintele Patriarh Daniel, care a binecuvântat pelerinajul și au pomenit pe toți ostenitoriii care trăiesc în evlavie și mărturisesc credința adevărată. La Așezământul Românesc de la Ierusalim, Pr. Ahimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul așezămintelor românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan, a întâmpinat pelerinii cu multă bucurie, rostind rugăciuni și adresând un cuvânt de învățătură pe care credincioșii nu îl vor uita prea curând”, ne-a spus profesorul David Ioan Păun, la întoarcerea în țară.

 

Au primit diplome și certificate de pelerini în Țara Sfântă

 

La finele minunatei călătorii spre Dumnezeu, credincioșii au revenit în România mult mai bogați spiritual. Cu bucuria unei mari împliniri și recunoștiință față de omul de afaceri George Becali, care i-a ajutat să-și îndrepte sufletele către Cer prin acest pelerinaj, credincioșii pelerini s-au întors în țară cu mai multă încredere în viață, cu trăire și bucurie sfântă, păstrând  ca amintire atât o diplomă cât și un certificat de pelerin în Țara Sfântă.