Handbal. CSM București s-a calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor, după ce a terminat prima fază a competiţiei pe locul 2, după Buducnost. În ultimul meci al anului, elevele lui Kim Rasmussen au învins echipa suedeză Savehof, după victoria cu 28-17 în tur. La pauză, scorul era de 13-9, iar CSM s-a impus cu 27-22, la finalul unei partide controlate cap-coadă. Cele mai multe goluri pentru bucureștence au fost înscrise de o suedeză, Isabelle Gulden, care a semnat șase reușite împotriva fostei sale echipe. „A fost o perioadă grea, cu schimbarea de antrenor, abia am început să ne cunoaștem, cu problemele cu banii pe care le cunoaște toată lumea, a fost o perioadă dificilă, dar am câștigat toate meciurile din campionat”, a spus, la finalul partidei, antrenorul Rasmussen.

 

Tenis. Un eveniment unic a avut loc duminică, 22 noiembrie, în finala Turneului Campionilor la proba de dublu. Pentru prima oară, în ultima manșă a competiţiei s-au întâlnit doi tenismeni români, Horia Tecău și Florin Mergea, care au format cuplu cu Jean Julien Rojer (Olanda) și, respectiv, Rohan Bopanna (India).  Perechea Tecău/Rojer (foto), cap de serie numărul 2, s-a impus în finală în faţa lui Mergea și Bopanna cu scorul de 6-4, 6-3, după doar o oră de joc. Perechea româno-olandeză a terminat turneul de la Londra fără nicio înfrângere și i-a detronat pe fraţii Bryan de pe primul loc în clasamentul ATP. În urma victoriei de la Londra, Tecău și Rojer vor primi 1.500 de puncte în clasamentul de dublu și un cec în valoare de 423.000 de dolari, în timp ce Mergea și Bopanna vor încasa 229.000 de dolari și 800 de puncte în clasamentul de dublu.

 

 

BASCHET. Steaua CSM Eximbank București a fost învinsă de formaţia rusă Unics Kazan cu scorul de 88-71 (21-25, 27-13, 19-20, 21-13), miercurea trecută, în Sala Polivalentă „Ioan Kunst-Ghermănescu‘‘, din Capitală, în Grupa D a Eurocup la baschet masculin. Este cea de-a patra înfrângere suferită de Steaua, care rămâne pe ultimul loc în grupă. Roș-albaștrii au avut un debut excelent de meci, au condus cu 9-0 (min. 2) și 15-5 (6), iar primul sfert l-au încheiat în avantaj, cu 25-21. Unics a egalat (14), 30-30, iar apoi imediat a trecut în avantaj, scorul la pauză fiind de 48-38 pentru ruși. Oaspeţii au controlat jumătatea a doua a partidei și s-au impus clar, cu 88-17. Următorul meci al Stelei este programat pe 25 noiembrie, în deplasare, cu Trabzonspor Medical Park.