Românii au ales Viena, Copenhaga și Atena, ca principale destinaţii pentru petrecerea vacanţelor de Crăciun și de Anul Nou, din acest an, potrivit datelor Tripsta. În afară de acestea, românii vor mai pleca la Berlin, Londra, Frankfurt, Roma, Ponta Delgada (Portugalia), Johannesburg și Adelaide.

Amsterdam și Bruxelles continuă să se numere, la rândul lor, printre destinaţiile preferate ale românilor, dar și alte locuri sunt vizate de călătorii români, pentru vacanţa de iarnă, între care Portugalia (Lisabona), Italia (Veneţia, Bologna, Cagliari, Catania și Milano), Spania (Barcelona, Madrid și Valencia).

Anul acesta, numărul total al rezervărilor făcute de călătorii români pentru vacanţele de iarnă a crescut cu 9%, comparativ cu 2014. Pentru a se pregăti, călătorii români și-au făcut rezervările de vacanţă cu peste două luni înainte de data plecării. Pregătirile au fost făcute mai târziu anul acesta, comparativ cu anul trecut, când rezervările pentru vacanţa de iarnă au fost realizate cu 9-17 săptămâni în avans.

 

Potrivit Tripsta, pentru vacanţa de iarnă 2015, preţul mediu plătit pentru un bilet de avion a fost de 303 euro, în creștere, faţă de 261 de euro, anul trecut.