Peste 1.800 de jucării și articole vestimentare pentru copii au fost confiscate în timpul unor verificări efectuate la societăți comerciale de pe raza Ilfov-ului și 300 de kg de articole pirotehnice au fost indisponibilizate în urma unui flagrant organizat în localitatea Voluntari.

În cadrul planului de acțiune ”Sărbători de iarnă în siguranță”, poliţiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Ilfov au efectuat verificări la 14 societăți comerciale din Dobroești și s-au constatat 3 infracțiuni de contrafacere de marcă fiind ridicate și indisponibilizate 910 jucării, 900 de articole vestimentare ce purtau însemnele unei mărci protejate pe teritoriul României, cu o valoare totală de 24.108 de lei și o sumă de bani pentru care comercianții nu au emis facturi fiscale.

S-au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 240.000 de lei, reprezentanților societăților verificate, principalele nereguli constatate fiind lipsa documentelor de proveniență precum și neafișarea prețurilor produselor comercializate.

 

În parcarea unui supermarket din Voluntari, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, în flagrant, un bărbat de 30 de ani, din București, în timp ce oferea spre vânzare 300 de kg de articole pirotehnice. Materialele pirotehnice au fost indisponibilizate, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehniști.