Un preot din Voluntari a dăruit,

Prin truda unui preot, și copiii sărmani din orașul Voluntari vor simți bucuria Crăciunului. Cu doar câteva zile înainte de Nașterea Domnului, cea mai iubită sărbătoare creștină, părintele Mihai Postelnicu, de la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din localitate, le-a oferit micuților aflați în grija Direcției de Asistență Socială Voluntari o mulțime de surprize.  

Crăciunul este darul bucuriei. La Voluntari, an de an, sărbătoarea Nașterii Pruncului Sfânt aduce zâmbetul și pe buzele copiilor greu încercați de suferințe, care provin din familii defavorizate.

Preotul Mihai Postelnicu, de la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din orașul Voluntari, i-a luat sub aripa sa ocrotitoare și se îngrijește să le aducă bucurii care să le aline suferințele, să le asigure căldura sufletească și câte puțin din cele necesare traiului. Ca un adevărat părinte spiritual, și în acest an, duhovnicul le-a pregătit celor 60 de copii aflați în evidențele Direcției de Asistență Socială Voluntari (DAS), un Crăciun de poveste. Împreună cu alți oameni de bine care și-au dorit să ajute acești copii nefericiți, părintele le-a oferit micuților o mulțime de daruri minunate, care le-au înseninat chipurile și le-au umplut inimile cu bucuria sărbătorii.

Daruri alese, pentru copii aleși   

Îmbrăcăminte, jucării, fructe, dulciuri, alimente tradiționale, săpun, pastă de dinți, șampon, detergent și alte produse de igienă personală au ajuns, prin generozitatea părintelui Postelnicu, la micuții care, altfel, poate nici nu îndrăzneau să viseze la hăinuțe noi de sărbători, la ciocolată, prăjituri sau portocale. Darurile le-au fost înmânate micuților, chiar de “tatăl” lor spiritual, duminică, 20 decembrie, după Sf. Liturghie, la Biserica Adormirea Maicii Domnului unde și slujește. 

Marea întâlnire cu Moș Crăciun

Ziua magică a copiilor nu s-a încheiat cu darurile minunate primite în atmosfera de sărbătoare și bucurie duhovnicească din biserică. Pentru că lui Moș Crăciun îi place să facă prichindeii fericiții, el a venit cu tolba-i plină la restaurantul din apropierea lăcașului sfânt, unde au luat prânzul micuții. Prin bunăvoința părintelui și a proprietarului localului care a fost o gazdă extraordinară, copiii asistați social de DAS Voluntari au fost surprinși, din nou, cu momente magice.
S-au înfruptat din deliciile din farfurie și au avut marea întâlnire cu Moș Crăciun. Sub falnicul brad împodobit, Moșul cel Bun le-a dăruit, la rându-i, tot ce a avut.        

“Sărbătoarea Nașterii Mân­­tuitorului Iisus Hristos este prin excelență evenimentul din istoria mântuirii care aduce cea mai mare bucurie în sufletele și în casele credincioșilor. Doresc ca prin această campanie pe de o parte, să oferim copiilor nevoiași prilejul de a se bucura de tradiționalele daruri de Crăciun, iar pe de altă parte, sper ca mesajul campaniei să contribuie la dezvoltarea sentimentului de responsabilitate socială a persoanelor care pot să îi ajute pe semenii lor aflați în dificultate. Le mulțumesc celor care
ne-au sprijinit financiar pentru darurile copiilor și Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să reverse asupra lor darurile Sale minunate”, spune preotul Mihai Postelnicu, slujitor la Parohia Adormirea Maicii Domnului, din orașul Voluntari și, totodată, organizatorul evenimentului caritabil pentru susținerea copiilor asistați social din Voluntari.
 

Cine sunt copiii care s-au bucurat de ziua magică?          

Aceștia sunt copii din orașul Voluntari, care provin din familii fără venituri sau cu venituri mici. Ca și cum neajunsurile nu le-ar împovăra viața destul, suferințele multora dintre ei sunt accentuate și de bolile care le mistuie trupurile. Copiii sunt diagnosticați cu diverse tipuri de cancere, leucemie, tulburări comportamentale.

Pe lângă ajutoarele pe care le primesc în regim de urgență din partea Primăriei orașului Voluntari, de la autoritățile locale și de la oameni cu suflet mare, preotul Bogdan Mihai și preotul Constantin Păun, parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Voluntari, răspund întotdeauna la rugămintea părintelui Postelnicu de a ajuta acești copii, la nevoie.