Handbal. Echipa de handbal masculin a României a ratat, la „mustaţă”, calificarea directă în play-off-ul pentru Campionatul Mondial din 2017. În meciul cu echipa Austriei, echipei noastre îi trebuia o victorie la 4 goluri diferenţă, dar meciul cu Austria s-a încheiat cu scorul de 32-29. Deși se află pe primul loc în grupă, cu 10 puncte, după ce a învins Italia cu scorul de 30-28, doar o minune ar putea propulsa echipa noastră în etapa finală a competiţiei:  Finlanda nu trebuie să piardă cu Austria, în ultimul meci din grupă. Din păcate, Austria are avantajul meciurilor directe cu România, iar ultimul meci din grupă, cu Finlanda, va fi doar o formalitate.

 

Box. Vasile Cîtea a fost ales președinte al Federaţiei Române de Box, în cadrul Adunării Extraordinare de alegeri a forului naţional, desfășurată la Hotelul Sport din Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu”, cu 88 de voturi, faţă de 38 ale contracandidatului său, Mihai Lauruc. Mihai Craiu, unul dintre cei patru candidaţi, nu a fost prezent la Adunarea Generală și a trimis o adresă în care anunţa că se retrage din cursă, îndemnându-și susţinătorii să voteze cu Vasile Cîtea. Fostul campion mondial la amatori, Marian Simion, aflat și el între candidaţii la funcţia de președinte, și-a anunţat retragerea în timpul Adunării Generale, fără a-și anunţa sprijinul pentru vreun candidat. Vasile Cîtea, noul președinte al Federaţiei Române de Box, a declarat că primele măsuri vor fi de organizare.

 

 

Bob. Ion Panţuru (foto), unul dintre campionii legendari ai sportului  românesc, a încetat din viaţă, la vârsta de 81 de ani. Panţuru a fost unul dintre componenţii echipajului de bob două persoane care a adus singura medalie din istoria participării României la JO de iarnă. El a participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă – Innsbruck 1964, Grenoble 1968, Sapporo 1972 și, din nou, Innsbruck 1976 – și, alături de Nicolae Neagoe, a obţinut medalia de bronz în 1968. La un an după succesul de la Grenoble, Panțuru a luat argintul la Campionatele Mondiale de la Lake Placid, tot în proba de bob două persoane.