Un 1 iunie atât de mult aşteptat de către cei mici

La fel ca în anii trecuți, la Buftea, primăria a organizat și acum, de 1 iunie, ceea ce noi am numit ”maratonul distracției pentru copii”.

Și i-am spus așa, pentru că ne-am petrecut ore bune în piațeta din fața Primăriei Buftea și pentru că nu ne-am plictisit nici măcar un ­minut, fiind înconjurați, în permanență, de atât de mulți copii fericiți.

Evenimentele s-au derulat după un program pus la punct în cele mai mici detalii, de către Centrul Cultural Buftea, care s-a gândit să nu lipsească nimic din ceea ce place copiilor, din ceea ce-i face să se simtă bine, indiferent de vârsta pe care o au.

 

Nu a lipsit absolut nimic!

Un scenariu care a curs foarte frumos și care a inclus muzică și dans, pe scena amenajată special pentru micii artiști, mii de baloane colorate, kilograme de înghețată, vată de zahăr, popcorn, două gonflabile gigant, două trambuline, mascote – întruchipând, evident, cele mai iubite personaje ale copilăriei (Mickey Mouse și partenera sa, Minnie Mouse, Sportacus sau Tom și Jerry etc.), pictură pe față, baloane modelabile, ateliere de desen și de lucrat plastilina sau de creație, cu ajutorul nasturilor, numere de magie, jonglerii, buble show, jocuri și concursuri, mese de airhokey și foosball. Piesele de rezistență au fost reprezentate de cabina pentru selfie-uri, unde s-au format cozi, pentru că cei mici de distrau foarte tare încercând să se surprindă în posturi cât mai amuzante, dar și de un dinozaur (așa cum spuneau copiii) – dragon – (potrivit celor mari) – uriaș, adus tocmai din Turcia, dintr-un Jurassik Park.

Voie bună, la cote maxime!

Să începem, așadar, cu începutul – programat pentru ora 10.00, în ziua de 1 iunie. Oră ”prea târzie” pentru cei mici, care începuseră să sosească, nerăbdători, la petrecerea organizată de Primăria Buftea, în cinstea lor, mult mai devreme. Și bine au făcut! Pentru că au prins locuri bune lângă scena de unde nu s‑au mai dezlipit, sau la mesele de jocuri, de pictat sau de modelat plastïlina, sau au putut urca, sub atentă supraveghere pe dragonul despre care vă povesteam. Au mâncat înghețată bună-bună, vată de zahăr și floricele – cât de mult au dorit – pentru că au fost oferite gratis de către organizatori (la fel ca toate jocurile amplasate în perimetrul destinat copiilor). S-au pictat pe față și au primit baloane colorate, pe care (ca un amănunt de culise, vă spunem) – le umflau de zor, epuizați, adulții din primărie, prinși, în spatele scenei, în vâltoarea petrecerii, dornici să facă ziua de neuitat pentru copii. De altfel, toată clădirea Primăriei a fost decorată cu baloane colorate, tocmai, pentru a face atmosfera să semene cât se poate de mult cu una magică, de poveste!

Un du-te-vino și, încet – încet, piațeta a fost ocupată de copii, părinți și bunici, iar absolut totul s-a colorat și umplut de muzică, voie bună și râsete de copii. Pe scenă au început să cânte și să danseze oaspeți de la București – 50 de copii din ansamblul artistic Andantino, conduși de profesorii Mihaela și Ștefan Iordache, un grup cu un palmares remarcabil în concursuri internaționale organizate în 20 de țări, de pe 3 continente.

Au urmat numerele de magie ale lui Paco, un show interactiv la care au luat parte și micii spectatori, jonglerii și, apoi, demonstrații impresionante cu animăluțe și porumbei, din nou, muzică și dans, cu cei mai mici artiști din Buftea și multă, multă voie bună.

 

Pe picioroange, printre prichindei

Două personaje de poveste – un el și o ea – au atras atenția celor mici, pe la orele prânzului, sosind, la braț, în piațeta din fața Primăriei pe picioroange. Cum era de așteptat, co­piii s-au îmbulzit la poze lângă cuplul foarte înalt.

 

Dans american, la Buftea!

 

După amiază, au evoluat pe scena din piațetă și micuții artiști de la Centrul Cultural Buftea, pre­gătiți pentru dansul american de către profesorul coregraf Daniela Mândroc. Au încântat toate privirile și au stârnit admirația celorlalți copii și, evident, au fost re­compensați pentru munca lor cu înghețată, vată de zahăr și liber…la multă, multă distracție!