Festivalul regional al preșcolarilor „Zâmbetul copilăriei” ajuns la a XIII-a ediție a adunat la Otopeni, la spectacolul de gală din 2 iunie, crema talentului din grădinițele ilfovene.

Foto și text: Cristina Bunea

 

Truda din spatele unui festival

De cum trec sărbătorile de iarnă, educatoarele, directoarele și nu în ultimul rând părinții copiilor înscriși la grădinițe fac corp comun și încep pregătirile pentru festivalul preșcolarilor. Există o etapă locală, una județeană și gala. Din cauza întinderii județului, autoarea proiectului, inspectorul de specialitate Anișoara Ciobanu alături de Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și Direcţia de Cultură, Culte și Patrimoniu cultural Ilfov alături de primăriile care susțin proiectul a hotărât ca județul să fie împărțit în zona de sud și cea de nord cu minigalele aferente, care, anul acesta au avut loc pe 23 mai la Otopeni și pe 27 mai la Măgurele.

Mișcare, costume, muzică

Fiecare ediție a Zâmbetului copilăriei atrae atenția prin inventivitatea cu care educatorii, primarii și, nu în ultimul rând părinții participă fiecare cu câte ceva la reușita momentului. Orele de repetiții se văd pe scenă la gala finală, realizarea unor costume care să pună în valoare muzica sau dansul devine o adevărată întrecere. Toate vorbesc despre potențialul educațional al grădinițelor ilfovene, una dintre cele mai bune investiții pe care localitățile le pot face și un ajutor pentru școală: copiii intră la școală deja formați pentru coregrafie, muzică sau dramaturgie.

 

Felicitări premianților!

Marele Premiu al festivalului a revenit Grădiniței nr. 2 Otopeni și celor 37 de copii, coordonați de educatoarele Ionela Furnigă și Filica Boroghină care au pus în scenă un dans oriental cu tema 1001 de nopți pe muzică atât de plăcută auzului semnată Buddha Bar.

Premii speciale au fost mai multe și au plecat cu ele acasă: Grădinița Voinicel Chitila, Grădinițele nr. 1 (chiar două premii speciale!) și 2 Măgurele, Grădinița nr 1 Dârvari, Grădinița nr. 1 Balotești, Grădinița nr. 1 Otopeni, Grădinița Doamna Chiajna, Grădinița Happy Kids Corbeanca, Grădinița Căsuța copilăriei Buftea, Grădinița Rița Gărgărița Brănești, Grădinița 1 Pantelimon și Grădinița 72 București.

Premiul I a fost acordat către grădinițele: Căsuța copilăriei Buftea, nr.1 Balotești, Nr.6 Buftea (2 premii), Căpșunica sector 4 București, nr. 1 și 2 Măgurele (2 premii), nr. 1 Dragomirești-Deal, nr.1 Dobroiești, nr. 178 București, nr. 46 București, nr. 2 Buftea, nr.1 Otopeni.