Handbal. Selecționerul Tomas Ryde a anunțat lotul naționalei de handbal feminin pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Suedezul a oprit 14 handbaliste în lotul de bază, plus două rezerve, portarul Denisa Dedu și centrul Mădălina Zamfirescu, care vor merge în Brazilia, însă vor fi cazate, conform regulamentului, în afara satului olimpic. Astfel, în lotul României vor juca: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean, Ana Maria Tănasie și Laura Chiper (extreme), Cristina Neagu, Gabriela Perianu și Gabriella Szucs, Patricia Vizitiu și Melinda Geiger (interi), Aurelia Brădeanu, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu (centri) și Oana Manea, Florina Chintoan (pivoți).

 

Tenis. Turneul de tenis pe iarbă de Grand Slam de la Wimbledon și-a desemnat câștigătorii. La masculin, scoțianul Andy Murray (foto) l-a învins pe canadianul Milos Raonic, scor 6-4, 7-6, 7-6 și a câștigat, astfel, al treilea turneu de Grand Slam al carierei și cel de-al doilea de la Wimbledon. La feminin, Serena Williams a câștigat destul de ușor, 7-5, 6-3 în fața Angeliquei Kerber și a intrat în posesia celui de-al 22-lea titlu de Grand Slam din carieră și cel de-al 7-lea la Wimbledon. Câteva ore mai târziu, în finala de dublu feminin, surorile Serena și Venus Williams, au învins cuplul Timea Babos/Yaroslava Shedova, cu scorul de 6-3, 6-4. La dublu mixt, perechea Heather Watson/Henri Kontinen a intrat în posesia titlului, după victoria cu 7-6, 6-4 împotriva cuplului Anna-Lena Groenefeld/Robert Farah.

 

Ciclism. Rutierul bulgar Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice) a câștigat Turul Sibiului. Ultima etapă, a patra, desfășurată duminică pe traseul Sibiu – Poplaca (circuit) – Slimnic – Sibiu, a fost adjudecată de italianul Davide Vigano (Androni Giocattoli – Sidermec).

 

Mihaylov a fost urmat în ierarhia finală de italienii Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli Sidermec), la 4 min 33 sec, și Alex Turrin (Unieuro Wilier Travigiani), la 5 min 35 sec. Primul român a fost Serghei Ţvetcov (Androni Giocattoli Sidermec), pe locul 17, la 13 min 04 sec, potrivit site-ului oficial al cursei.