Alergarea prin apă, îngropatul în nisip și plimbarea pe țărm îți îmbunătățesc circulația și te scapă de dureri

Marea este cea mai bună alegere pentru petrecerea vacanței. În doar câteva zile, te vei bucura nu numai de un bronz frumos și de o binemeritată relaxare, dar îți vei trata cu succes și foarte multe probleme de sănătate.

Potrivit medicilor, o alergare pe malul mării, prin apă, îngropatul în nisip sau simpla plimbare de dimineață pe țărm îți îmbunătățesc  circulația periferică și te ajută să scapi de retenția de apă și de durerile articulare. Iar beneficiile asupra să­nătății sunt mult mai multe. Iată câteva dintre acestea, modul de ac­țiune și proprietățile lor te­rapeutice, prezentate de dr. Mihaela Proicea, managerul medical al celei mai mari clinici de vertebrologie din România, Bio Ortoclinic!

 

Terapii de care vei beneficia gratis la mare!

Ce afecțiuni îți tratează?

1. Talasoterapia

Acționează prin factorul chimic exercitat de apa de mare, factorul termic și factorul mecanic, constituit de atingerea valurilor și de presiunea hidrostatică produsă de acestea. Practicată sub forma alergării prin apă, pe malul mării sau prin reprize de mers alert prin apă, ceva mai departe de mal, talasoterapia influențează direct circulația periferică venoasă.

 

Se recomandă în special dacă te confrunți cu tot felul de sensibilități, cu probleme de circulație, în cazul tulburărilor de creștere, cu meteosensibilitate sau predispoziții la infecții ale aparatului respirator și dacă ai carențe de iod. De asemenea, valurile și nisipul sunt “medicamente” excelente în cazul durerilor articulare.

 

2. Cura heliomarină

“Plimbările de-a lungul plajei, dimineața ori seara, reprezintă, de asemenea, adevărate cure, asigurându‑ți o tonifiere a organismului, dar și un somn mai liniștit și mai plăcut. De vină sunt aerosolii marini care se formează  prin spargerea valurilor în larg sau prin lovirea lor de țărm și de diguri. Aceștia sunt încărcați electric și se răspândesc până la distanțe de cinci până la 100 de metri de țărm”, susține dr. Mihaela Proicea.

 

În special alergiile, catarul respirator, astmul bronșic, rinofaringitele, sinuzitele și laringotraheitele. Pentru o și mai mare eficiență în tratarea acestor afecțiuni, poți asocia plimbările pe malul mării cu o cură de inhalații sub supraveghere medicală.

 

3. Psamoterapia

Este o metodă de terapie uscată, care utilizează factorii mecanic, chimic și de temperatură exercitați de nisip asupra corpului, în timpul unei împachetări. Îngroparea în nisip este una dintre cele mai vechi metode de termoterapie, care favorizează termogeneza și termoliza. Durata unei ședințe crește progresiv de la 5 la 20-30 de minute și favorizează pierderea unei cantități de unu, până la 1,5 litri de apă.

 

Te ajută foarte mult în reumatismul cronic degenerativ, în obezitate și hipotiroidie. În asociere cu talasoterapia, psamoterapia îți asigură  tonifierea generală, prin contrast termic rece/cald.