Halloween-ul a fost sărbătorit, sâmbătă, în Târgușorul Brâncovenilor din Parcul Mogoșoaia, printr-o nouă petrecere cu intrare liberă, unde arta dovlecitului a fost la mare preț, atât printre copii, cât și printre părinți.

Evenimentul de sculptare și decorare a sute de dovleci a devenit deja o tradiție care îi atrage în fiecare an, atât pe locuitorii din Mogoșoaia și localitățile învecinate, dar și pe cei din București.

Distracția sculptării și decorării celor mai înfricoșători dovleci de toamnă a început la prânz, odată cu startul pentru alegerea materiei prime. Toți cei sosiți cu gânduri de dovleceală în Parcul Mogoșoaia au fost impresionați de mormanul de dovleci puși la dispoziție, gratuit, de Comuna Mogoșoaia. Cu ochi de profesioniști, participanții, mici și mari, au săpat și s-au pozat prin cele 2 tone de dovleci pentru ca mai apoi, artiștii să treacă cu spor la treabă.

Cum cu dovlecitul nu-i de glumă, toată lumea și-a luat munca în serios, iar grupurile de părinți-copii dovlecitori s-au transformat, mai întâi în sculptori, iar apoi în adevărați hair-stylisti si make-up artiști ai dovleacului de Halloween.

 

Toată lumea a primit diplome de dovlecit

Si pentru ca treaba să meargă cu și mai mare spor, maieștrii dovlecitului s-au înfruptat în scurte pauze, din delicioasele produse comercializate în Târgușorul Brâncovenilor. Ca să își mai dezmorțească mânuțele din cauza frigului ce a început să se simtă spre seară, cei mici au făcut o pauză și au reușit cu aplauzele lor să o învingă pe vrăjitoarea cea rea și să elibereze dovleceii fermecați, în piesa de teatru, pusă în scenă special pentru Halloween, de Atelierul Magdei.

Ce a ieșit? Adevărate opere de artă. Eforturile tuturor au fost recompensate cu diplome, iar finalul a fost spectaculos pentru că atelierele de dovlecit s-au încheiat cu aprinderea „Potecii Dovlecilor Fermecați”, la ora 19.00.  Un moment impresionant, mai ales pentru micii artiști. Dovlecitorii care au avut inspirația de a veni costumați de Halloween au avut parte, chiar pe Poteca Dovlecilor Fermecați, de adevărate ședințe foto organizate ad-hoc de admiratori.

 

Dovlecii Fermecați se întorc și abia așteaptă să fie sculptați și transformați în cele mai haioase personaje.