”Pentru mine, sunt criminali”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov (CJI), Rizia Tudorache, referindu‑se la modul în care unii reprezentanți ai CNADNR avizează accesul și ieșirea de pe Centura Capitalei.

Rizia Tudorache a participat, la finele lunii octombrie, la ședința de lucru la care au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai instituțiilor implicate în realizarea conexiunii între Aeroportul ”Henri Coandă” și Autostrada 3 (reprezentații Aeroportului Internațional ”Henri Coandă”, Ministerului Trans­porturilor, CNADNR, Institutul de Proiectări – IPTANA, Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Metrorex, CFR, primăriilor Otopeni, Dascălu, Tunari și ai CJI.

Vicepreședintele Consiliului a dorit să atragă atenția ”serios și responsabil”, asupra faptului că, ”prin modul în care CNADNR dă avizele pentru ieșirea și intrarea din și în Centura Bucureștiului”.

”(…) Pentru mine, sunt criminali. Și o spun cu toată responsabilitatea. Nu se poate să arunci niște plastice în mijlocul acestei Centuri, la ieșirea și la intrarea în Tunari. Nu se poate să faci nenorocirile și deviațiile din această centură cu patru benzi, nepresemnalizate și să dai aprobări. Nu se poate ca toată Centura Bucureștiului, despre care se spune că este modernizată, să fie o capcană a morții. Dai avize fără benzi de accelerare și decelerare, se intră direct în patru benzi. Nu se poate așa ceva. Orice om fără experiență își dă seama că sunt niște avize date cu picioarele, de niște oameni iresponsabili, de niște oameni criminali!”, a spus Tudorache.

 

Acesta a mai făcut referire și la faptul că, proiectul inițial de modernizare a Centurii includea extinderea și lărgirea, cu pasaje și tot ce presupuneau acestea, însă ceea ce s-a realizat ”nu sunt altceva decât niște plastice puse pe undeva, în condițiile în care banii au fost alocați și pentru unele investiții bugetul a crescut”. Vicepreședintele CJI a propus șefilor din CNADNR, ”care dau cu pixul pe acolo și care sunt din ce în ce mai puțin specialiști”, să facă împreună verificări în teren. Tudorache a atacat CNADNR, referindu-se la companie ca la o instituție ”de cumetrie, cu salarii exponențiale”, care ”trimite oamenii la moarte”.