Prin grija Jurnalului de Ilfov şi a Protoieriei Ilfov Nord, Bucuria Crăciunului a ajuns şi la oamenii singuri.

Ca în fiecare an, luna decembrie a fost o lună magică pentru toată lumea. O lună a sărbătorilor, în care dorinţele au devenit realitate, visele s-au împlinit, iar sufletele s-au liniştit. Prin generozitatea Jurnalului de Ilfov şi a Protoieriei Ilfov Nord, colindele, mireasma cetinei de brad, aroma cozonacilor şi a parfumului de portocale au adus bucuria Crăciunului şi în inimile copiilor şi bunicilor fără posibilităţi.

Naşterea Domnului a prins viaţă în centrele de îngrijire a vârstnicilor şi copiilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Ilfov (DGASPC Ilfov). Jurnalul de Ilfov şi Protoieria Ilfov Nord, împreună cu alţi oameni cu suflet mare, le au dăruit persoanelor instituţionalizate, de la Ciolpani şi Periş, Crăciunul cu magia, bucuria, puritatea şi veşnicia lui.

Graţie campaniei “Crăciunul vine şi pentru noi!”, desfăşurată cu sprijinul Protoieriei Ilfov Nord, copiii şi bunicii aflaţi în grija DGASPC Ilfov au retrăit sărbătorile ca într-o familie adevărată. În după-amiaza zilei de 22 decembrie, frumuseţea iernii cu dulcele ecou al clopoţeilor şi al colindelor a creat o atmosferă perfectă de sărbătoare, în centrele de ocrotire.

Încărcaţi cu daruri alese, mai mulţi preoţi ai Protoieriei Ilfov Nord coordonaţi de părintele Protopop Cristian Burcea au vestit cu bucurie, Naşterea Domnului, prin frumoasele colinde străvechi.

“Ca de fiecare dată, ne-am alăturat campaniei cu dragoste, respect şi preţuire pentru copiii şi vârstnicii asistaţi social. Prin colinde le-am adus, la ei acasă, glasul sfânt al Sfintei Evanghelii, iar prin daruri, iubirea, blândeţea şi bunătatea lui Dumnezeu care atât de mult a iubit lumea încât a dat pe singurul Lui Fiu ca oricine crede în El să nu piară, să aibă viaţă veşnică. Am pregătit câte ceva pentru fiecare. Pentru copilaşi, am adus pachete care conţin produse de igienă personală cum ar fi, pastă de dinţi, şampon şi săpun, oferite de Unilever prin dragostea domnului Cătălin Oprişan. Prin grija Protoieriei Ilfov Nord, din fonduri primite ca sponsorizare cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă din partea Raiffeisen Leasing, am reuşit să le luăm şi câte ceva de îmbrăcat, după nevoi. Mai exact, copiilor le-am dăruit geci groase, de iarnă, iar vârstnicilor câte o vestă și treninguri complete pentru bărbaţi, pantaloni, pijamale şi capoade pentru femei. Dulciurile le-am cumpărat din Fondul Filantropia al Protoieriei Ilfov Nord, care este destinat cu precădere cazurilor sociale şi medicale. Ne-am dorit ca aceşti oameni să simtă că sunt iubiţi, preţuiţi şi ne am străduit să le facem, tuturor, sărbătorile mai frumoase. Le dorim sărbători fericite, sănătate şi linişte sufletească în noul an. Aducem mulţumiri echipei Raiffeisen Leasing, condusă de domnul Felix Daniliuc”, ne-a spus părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord.

Ca în orice casă de gospodari, colindătorii au fost primiţi cu bucurie în suflet şi recunoştinţă. “E o mare bucurie pentru noi. Aici mâncarea este gustoasă şi savuroasă, medicul, asistenta şi tot personalul acordă o asistenţă deosebită nevoilor noastre, aşa că singurul lucru care ne lipsea era un asemenea dar de suflet. De aceea, fiecare dar este o mare bucurie pentru noi. Simţim atenţia pe care ne-o acordă alţi oameni, mai mult decât oricând şi acesta este un lucru extrem de important. Prin colinde, preoţii ne aduc aici atmosfera de Crăciun. Nici nu mai ştiu de când n-am mai fost colindat. Şi este un lucru mare că se gândesc să ajute oamenii care o duc greu. Mai ales acum, când nimeni nu are atât de mult, încât să-şi mai permită să mai împartă şi cu alţii. E clar că este un gest venit din suflet. O haină primită ţi se pare altfel decât cea de acasă. Pare mai bună şi mai frumoasă”, ne-a mărturisit Nicolae Avram, un domn trecut bine de prima tinereţe.

“Orice campanie uma­­­ni­tară, cu atât mai mult cu cât este plecată din suflet, este o binecuvântare pentru persoanele aflate în nevoie. Avem 51 de asistaţi cu vârste de până la 90 de ani. Pentru ei, la fiecare Crăciun, Protoieria Ilfov Nord ne-a vizitat, ne-a colindat şi a alinat suferinţa acestor oameni. Este un lucru minunat pentru ei.

De sărbători, când sunt colindaţi şi când primesc ceva în dar, văd fericirea pe chipul lor. În ­rest, sunt trişti. Mulţumim Protoieriei Ilfov Nord, Jurnalului de Ilfov, directorului DGASPC Ilfov Bogdan Pântea, Consiliului Judeţean care ne e aproape întotdeauna, Primăriei Ciolpani şi tuturor celor care se gândesc la noi şi ne sprijină necondiţionat! Bătrânii întotdeauna sensibilizează oamenii, aşa că sunt mulţi cei care ne ajută”, ne-a spus Octavian Popescu, directorul Centrului de Îngrijireşi Asistenţă Ciolpani.