Ministerul Apărării Naționale organizează astăzi ceremonii militare și religioase dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române.

Mii de persoane au venit în Piața Unirii din Iași pentru a lua parte la manifestările organizate de autoritățile locale cu prilejul aniversării a 158 de ani de la înfăptuirea Unirii Moldovei cu Țara Românească.

În acest an, la manifestări vor participa reprezentanții autorităților locale, iar din partea autorităților centrale va fi prezent ministrul Apărării Naționale, Gabriel-Beniamin Leș.

Manifestările au început la ora 10,00 cu un concert folcloric susținut de artiști precum Daniela Condurache, Ion Paladi, Petrică Mâțu Stoian și Cristian Pomohaci.

Potrivit programului, în intervalul 11,00—12,00 în Piața Unirii va fi oficiat un ceremonial religios, urmat de alocuțiunile oficialităților, depunere de coroane și va avea loc o paradă militară.

La ora 12,30, municipalitatea a împărțit 5.000 de plăcinte „poale-n brâu”, ceai și vin fiert, celor veniți în Piața Unirii pentru a celebra cei 158 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri. În același timp, autoritățile s-au deplasat spre mănăstirea Trei Ierarhi, unde au depus coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Ulterior, până la ora 13,00, în Piața Unirii a fost un concert folcloric cu Ștefan Pintilie, Nina Cuciuc, Nicușor Iordan, Niculina Stoican și Gheorghe Turda.

Seara, autoritățile vor organiza retragerea cu torțe, militarii urmând să mărșăluiască pe bulevardul Ștefan cel Mare, între Piața Unirii și Palatul Culturii.