Printr-un ordin al premierului Sorin Grindeanu, Radu Ţibichi a fost demis de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. La propunerea ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, acesta a fost înlocuit cu medicul Marian Burcea.

 

Generalul în rezervă, Marian Burcea este, începând din aceste zile, noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Acesta îl înlocuieşte pe Radu Ţibichi, numit în funcţie ca interimar, de către prim-ministrul Dacian Cioloş, în aprilie 2016. Radu Ţibichi a mai fost la conducerea CNAS şi în timpul Guvernului Ponta, în perioada 03.03-30.06 2014.

Dr. Marian Burcea, director medical al Spitalului de Oftalmologie Bucureşti…

Noul şef al CNAS are 60 de ani şi este medic primar oftalmolog. El face parte din comitetul director al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, ocupând funcţia de director medical. Conf. dr. Marian Burcea face o echipă foarte bună cu managerul spitalului, prof. Univ. dr. Monica Pop. Acesta este şi cadru militar, mai exact, general de brigadă în rezervă şi conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

… şi 12 ani la şefia OPSNAJ

Noul preşedinte al CNAS mai este şi şeful Disciplinei de Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”. El are o bogată experienţă în gestionarea problemelor asiguraţilor şi furnizorilor deoarece, timp de 12 ani (între anii 2004-2016), a ocupat funcţia de preşedinte director al Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti.