Elevii care-și doresc să devină studenții Academiei de Studii Economice din București pot participa în această săptămână, la diverse întâlniri interactive cu studenți și alți reprezentanți ai instituției, prilejuite de deschiderea târgului de facultăți.

Oferta educațională a Academiei de Studii Economice va fi prezentată elevilor în cadrul Săptămânii Porților Deschise care va avea loc până vineri, inclusiv. Toți cei interesați sunt așteptați în oricare zi, între orele 09.00 și 15.00, în Aula Magna să discute direct cu decanii, cadrele didactice și studenții celor 11 facultăți despre oferta educațională și oportunitățile profesionale pe care vor avea încă din timpul studenției. Aceștia vor vizita Muzeul ASE, săli de lectură, biblioteci, amfiteatre, săli de sport, căminele și cantina.

Rectorul ASE, Nicolae Istudor: „Absolvenții noștri au o bună inserție pe piața muncii. Peste 50% își găsesc de lucru ]n primele trei luni”

„Invităm cu drag elevii claselor a XII-a să devină studenți la Academia de Studii Economice din București. Mă opresc la două argumente în favoarea acestei invitații. Conform prestigiosului clasament QS World University Rankings 2017, ASE este în top 301 — 350 din lume în subdomeniul Economie și Econometrie, ocupând prima poziție la nivel național și pentru subdomeniile Business și Management și Administrație și Politici Sociale. Absolvenții noștri au o bună inserție pe piața muncii. Ultimul sondaj arată că 54% își găsesc de lucru în domeniul absolvit în primele trei luni, iar în următoarele trei încă 20%”, a declarat rectorul ASE, Nicolae Istudor, citat de Agerpres.

6.000 de locuri de licență și 400 de burse Erasmus, la ASE

Academia de Studii Economice vine cu o ofertă extrem de tentantă și anul acesta. Unitatea de învățământ oferă peste 400 de burse Erasmus, 6.000 de locuri de licență, dintre care 2.800 la buget și 5.000 de locuri în căminele studențești.