Ca în fiecare an din ultimii cinci, copii, părinți și bunici, într-un cuvânt locuitori ai așezării de la „poalele” Bucureștilor, își dau întâlnire, în ziua de Florii, în curtea bisericii din Dobroești, la „Târgul cu aromă de fapte bune”. Și în acest an, tradiția a fost respectată: duminică, 9 aprilie, în curtea lăcașului de cult din comună nu mai aveai loc să arunci un ac.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov.

Vezi aici şi varianta PDF a paginii de ziar!

http://jurnaluldeilfov.ro/wp-content/uploads/2017/04/24.pdf

Borcănele cu miere ecologică  și alune, „brioșele în picățele”, „cafea magică”, „cornulețe îndrăznețe”, „gălușcuțe aromate” de la Alex și Maria, salam de biscuiți „Gogu Blegu’”, „fursecuri zâmbitoare, pentru inimi iubitoare”, sărmăluțe de post, humus, ruladă cu spanac și tofu din „Bucătăria Dariei”, cu etichete frumos colorate de mica bucătăreasă, delicii de la Mihăiță, tarte cu gem de caise, plăcinte cu mere, prăjituri „combinata primăverii”, acadele, turtă dulce, sandvișuri cu pește sau icre, fresh de portocale „la minut”, ciorbă de pește din crap și căpățâni de somon, cu o aromă de-ți lăsa gura apă, gătită cu măiestrie de mama Elena, gogoși dolofane răspândindu-și cu generozitate aroma de rom și vanilie, prăjiturele care mai de care mai apetisante, „negrese pufoase”, prezentate care de care mai atractiv, spre invidia celor mai tari specialiști în marketing, pateuri de casă prezentate în stil japonez, prin haiku-uri (scurtă poezie specifică, din Japonia) inspirate, paste chinezești cu mango, ouă încondeiate, limonadă cu „aromă de cumințenie” și ceai cu „arome de fapte bune”, vată de zahăr și mulți oameni minunați și luminoși, iată ce puteați găsi în curtea bisericii din Dobroești, duminica trecută.

Daruri din suflet, pentru oamenii sărmani

Printre vizitatorii acestui târg inedit l-am întâlnit și pe Ștefan Condu, primarul interimar al comunei. El ne-a dezvăluit scopul final al acestei inițiative, care a aparținut, în urmă cu cinci ani, părintelui paroh Daniel Frujină. „Acest târg este unul cu scopuri caritabile. Banii stânși din produsele create de copii din Dobroești cu ajutorul părinților lor, de oamenii de bine din comuna noastră, sunt destinați celor nevoiași, care vor primi, de Sfintele Sărbători ale Paștilor, pachete cu produse alimentare. La rândul nostru, noi, Consiliul local și Primăria sprijinim această inițiativă creștinească a părintelui Daniel, ne-a spus Ștefan Condu.

Părintele Daniel Frujină ne-a povestit, la rândul său, despre cum a luat naștere târgul atât de frumos denumit, „cu aromă de fapte bune”: „Eu cred că este un târg unic. Nu am auzit să mai existe așa ceva, în țară. Principalele personaje în acest târg sunt copiii, care cu sufletele lor minunate și curate aduc o jertfă și un dar de post, pentru cei necăjiți. Toate produsele pe care le vedem au darul să sensibilizeze pe cei care vizitează târgul și după împlinirea și mulțumirea sufletească pe care au căpătat-o în timpul slujbei vin să se bucure de toate aceste daruri, care se vor întoarce, la rândul lor, către cei nevoiași.”