Un memorandum semnat astăzi, la Sibiu, de către Ordinul Asistenților Medicali și ai Moașelor din România şi Consiliul Asistenților Medicali din Regatul Hașemit al Iordaniei, va face posibil schimbul de experienţă dintre asistenţii celor două state. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat consider că acest lucru va fi benefic ambelor părţi, dar mai mult asistenţilor din România, care vor avea multe de învăţat de la colegii lor, iordanieni.

 

“În memorandum se prevede modul de colaborare, schimbul de experiență, schimbul de formare. În Iordania au evoluat foarte mult pe calitate, modul în care să fie crescută calitatea la nivelul asistenților medicali. Cele două țări pot să învețe una de la cealaltă, aici o să fie un beneficiu reciproc și pentru România și pentru Iordania”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat: “Acolo au făcut pași perseverenți și foarte mari în ceea ce privește formarea asistenților medicali”

Potrivit secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, iordanienii aplică tehnici medicale care în România, încă nu există. “Poate o să vă șocheze ce o să vă spun, dar acolo au făcut pași consistenți, perseverenți și foarte mari în ceea ce privește formarea asistenților medicali, evaluarea lor și calitatea asistenței acordate de asistenții medicali, plus împuternicirea asistenților medicali de a face niște manevre, care la noi în România încă nu se fac. Ei au mers după un model mai mult britanic, de zeci de ani de zile, dar au perseverat și au mers foarte bine. Avem de învățat de acolo, cum și ei au de văzut la noi anumite aspecte pozitive pe care pot să le adapteze”, a mai spus Arafat.

Colaborarea, încheiată în cadrul Congresului Româno-Iordanian de Medicină și Farmacie

Memorandumul a fost încheiat în prima zi a Congresului Româno-Iordanian de Medicină și Farmacie care se desfăşoară în această perioadă, la Sibiu. Cu acest prilej, Principesa Muna Al Hussein a Regatului Hașemit al Iordaniei aprimit titlul de Doctor Honoris Causa de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.