Cel mai bun umbrar este cel care se potrivește cel mai bine cu spațiul pe care îl ai la dispoziție, dar și cu bugetul.

O soluție bună și rezistentă în timp este aceea a umbrarelor făcute din fier. Alege o structură bolțită, pe patru picioare. Această construcție devine cu adevărat unul din umbrarele de grădină pe care merită să le ai în curtea casei, abia în doi-trei ani, în momentul în care este complet îmbrăcat în verdeață.

Picioarele se fixează în ciment, iar structura este solidă. Fierul trebuie protejat împotriva degradării.

La capitolul verdeață poți alege viță sălbatică, caprifoiul sau zorele. Plantele cresc suficient de repede încât să te poți bucura de umbrar suficient de repede.

O alta propunere din seria de umbrare de grădină este cel făcut din lemn.

Seamănă mai degrabă cu un foișor, dar are avantajul că este utilizabil imediat ce a fost finalizat pentru că, fiind acoperit, îți asigură umbra de care ai nevoie.

Potențialul maxim îl ai în momentul în care este îmbrăcat complet în  verdeață.

Iedera, vița sălbatică sau alte plante cățărătoare trebuie ajutate să se urce pe structura foișorului și tunse astfel încât să îmbrace frumos acest gen de foișor, conform casa-gradina.

Și de data aceasta trebuie fixat bine în sol, iar lemnul trebuie îngrijit pentru a rezista în timp.

O soluție foarte eficientă este umbrarul de colț, din bambus.

Este destul de simplu de făcut, este rezistent și își poate găsi loc și în grădinile mici. Acesta este cel pe care îl poți acoperii și cu pânză.

Ultima propunere din seria de umbrare de grădină este cortul clasic. Cele mai bune sunt cele pe picioare de metal (nu plastic), care asigură o fixare solidă.

Cele mai bune alegeri de culoare sunt alb și verde sau cele cu dungi alb-verde. Acest gen de corturi sunt foarte practice pentru orice grădină, mai ales că pot fi mutate acolo unde este nevoie de ele, destul de ușor.