Cros, meciuri de baschet sau tenis de masă, dans, muzică, înot, bună dispoziție, multă culoare și voie bună – ingredientele unei aniversări deosebite a copilăriei

Primăria comunei Dobroești și Consiliul Local au organizat alături de ACS Unirea Dobroești pentru sărbătoriții zilei de 1 Iunie din localitate – ”Crosul copiilor”, un eveniment ajuns anul acesta la cea de-a doua ediție. De ziua lor, așadar, copiii au avut parte de multe concursuri, muzică – Juno a fost invitatul surpriză al organizatorilor, demonstrații de karate alături de Nedu Denisa și multe alte surprize … dulci – vată de zahăr, popcorn, înghețată – pe care le-au primit cu multă bucurie!

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 705, ediția print

”Ziua Internaţională a Copilului este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi. Societatea noastră are nevoie de copii educați și sănătoși, copii de care să fim mândri!”, au transmis reprezentanții Primăriei comunei Dobroești, invitând, pe 1 iunie, toții copiii din localitate, dornici de mișcare, să alerge organizat, în cadrul ”Crosului copiilor”, ediția a II-a.

Evenimentul s-a desfă­șurat pornind din zona Parcului Copacul cu flori, alergătorii având de parcurs distanțe diferite, în funcție de grupa lor de vârstă, pe Str. Copacul cu flori, spre promenada lacului și retur, spre punctul de Finish.

Alergătorii au primit, la înscrierea în concurs, un kit compus din tricou și șapcă (vremea a fost una extrem de caldă, chiar dacă alergarea a fost organizată în prima parte a zilei, iar organizatorii au udat în prealabil traseul străjuit oricum dreapa – stânga de pomi care au asigurat umbra) și o brățară de care a fost prinsă o mică mascotă amuzantă pe care era trecut numărul de concurs. ­S-au organizat 4 grupe de vârstă – 4-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani și 12-14 ani, separat fete și băieți, iar primarul comunei, Valentin Laurențiu Condu, care și-a dorit să fie cât mai aproape de copii, în mijlocul lor și să se asigure că nu le lipsește nimic, ne-a declarat că pentru câștigătorii care acum au primit diplome, premiul este reprezentat de o excursie de un week-end la mare, în vacanță.

 

După alergare, muzică, dans și, din nou, mișcare!

La finalul concursului de alergat, în Parcul Copacul cu flori, decorat cu baloane și umbrele colorate și gonflabile gigantice, au fost organizate meciuri de baschet, copiii bucurându-se de prezența alături de ei a sportivei Ghiță Alexandra, din localitate, iar pentru meciurile de tenis de masă, supravegherea a fost asigurată de instructorul Mihai Enculescu. Nu au lipsit demonstrațiile de karate, competițiile de tras de sfoară, în echipe, sărituri în sac, etc, Juno i-a surpins pe copii cu prezența în mijlocul lor, dar au fost și alte momente artistice asigurate de copiii din Dobroești. Spiderman și domnișoare din poveștile copilăriei s-au ocupat de face painting, iar Minnie și Mickey au acceptat cu plăcere fiecare solicitare de ședință foto.

Un alt eveniment deosebit, de care au avut parte copiii din Dobroești, de ziua lor, s-a organizat la bazinul școlar de înot din localitate, transformat într-un loc de poveste. A fost multă disctracție, veselie, înot, jocuri acvatice – o atmosferă magică, cum merită fiecare sărbătorit.