Vești bune pentru cuplurile infertile care-și doresc copii! O mare parte dintre problemele legate de infertilitate se pot rezolva cu ajutorul tratamentelor de specialitate. Condiția ar fi ca partenerii să meargă împreună la medic și să dispună de un material genetic bun.
Cu prilejul Zilei Internaționale a Fertilității, dr. Andreas Vythoulkas, specialist în Obstetrică și Ginecologie organizată în acest weekend în parcul Herăstrău, le-a explicat tinerilor care nu pot avea copii, că multe dintre tulburările care le cauzează infertilitate pot fi tratate cu succes.
Dr. Andreas Vythoulkas, directorul Asociației pentru Reproducere Umană din România: „Rata infertilității este aproximativ de 1 la 5”
„Perioada de vârstă în care obținem maxim material genetic calitativ este între 18 și 22 de ani (…) Ce recomand eu pacientelor mele este ca până la 30 de ani să avem un copil născut deja, pentru că din momentul respectiv, mai ales după 35 de ani, lucrurile încep să devină mai dificile și stresul este mai mare, pentru că ne limitează timpul, se termină rezerva ovariană și după aceea lucrurile sunt chiar foarte dificile. Rata infertilității este aproximativ de 1 la 5 și statistica este foarte clară. Este foarte important ca acele cupluri care au deja un an de zile de contact neprotejat și nu avem sarcină să apeleze la un medic specialist de infertilitate. (…) Este o chestie comună și se rezolvă. Este păcat să stăm acasă și să nu o rezolvăm. Aproximativ 95% dintre cuplurile care au probleme de fertilitate pot fi ajutate, însă este nevoie în primul rând de material genetic bun, atât din partea femeii cât și a bărbatului”, a spus dr. Andreas Vythoulkas, directorul Asociației pentru Reproducere Umană din România, prezent la evenimentul „O zi pentru viață”. Evenimentul a avut loc duminică, în parcul Herăstrău și a fost organizat de Asociația pentru Reproducere Umană din România, în parteneriat cu Primăria Capitalei, în premieră pentru România.
De altfel, dr. Vythoulkas este unul dintre puținii medici care ajută cuplurile infertile din România să-și îndeplinească visul de a deveni părinți.