Centrul de îndrumare și formare a tinerelor talente ”Strong Music” și Grupul de folclor ”Zestrea ilfoveană” au organizat, pe 15 iunie, cu sprijinul Consiliului Local Clinceni, la Casa de cultură din localitate, ediția – spectacol ”Prietenii muzicii”.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 356.  15-page-001

Sala a fost plină de copii talentați, însoțiți de părinții și profesorii lor, iar atmosfera a fost una cu adevărat festivă, toți cei care au urcat pe scenă primind, la final, diplome de participare, daruri și, o parte dintre ei, și trofee. Profesoara de canto Georgiana Crăciun i-a invitat pe scenă, pe rând, pe gazde și pe oaspeți, debutul aparținând pianiștilor coordonați de prof. George Daniel Niculae, vizibil emoționat de prestația fiecărui elev în parte. În ­sală au răsunat scurte partituri ale unor compozitori celebri, create pentru pian, sau fragmente adaptate după melodii de muzică ușoară actuală. La finalul reprezentațiilor, pe scenă a urcat Mihai Ungureanu, de 10 ani, din Domnești, un talent autentic, deja elev al Liceului Dinu Lipatti, din Capitală, câștigător al multor concursuri de interpre­tare. Au urmat invitații din București, Grupul vocal Andante, Vlăduț, de 4 ani, fiind cel mai mic dintre artiștii din componența acestuia și, de altfel, singurul băiat din trupă. S-au deschis umbrele colorate, iar copiii au cântat și au dansat ”în ploaie”, în coordonarea Corinei Dragu și a lui Mihai Șirlincan. Tot pentru a dansa, au fost invitate pe scenă 10 fetițe ”colorate”, de la Trupa de dans Rall’s, pregătite de Raluca Cristina Petrică.

Portul, dansul și muzica populară, apreciate în aceeași mare măsură

Registrul muzical s-a schimbat și în sală a început să răsune muzica populară, melodii din toate colțurile țării. Pe scenă au urcat copii mai mici, dar și ­ti­nere extrem de frumoase, îmbrăcați în costume populare autentice. Și am urmărit o interpretare de excepție a celor din Grupul de folclor ”Zestrea ilfoveană”, condus de prof. Eugenia Moise Niculae, care a avut numai cuvinte de laudă despre elevii săi, precum și despre toți copiii talentați care au urcat pe scenă sau despre părinții acestora, care le sunt alături și îi ajută să facă muzică, ”un mănunchi de chei fermecate care deschid sufltetele oamenilor”, după cum a spus profesoara. Momentele muzicale s-au intercalat armonios cu momentele de dans popular pregătite de cei de la Ansamblul Folcloric ”Plaiul Românesc”, coordonat de Aura Cazacu.

Talentul și munca au fost răsplătite

Finalul festiv al spec­ta­colului i-a adus din nou, pe rând, pe scenă, pe artiști. Pia­niș­tii au primit diplome de participare, trofee și câte o pungă cu dulciuri și la fel și interpreții din Grupul folcloric ”Zestrea ilfoveană”. Toți ceilalți in­vitați au primit diplome și dulciuri, iar profe­sorii coordonatori au fost și ei răsplătiți cu di­plome de merit. Eugenia Moise Niculae a fost suprinsă de elevii săi cu un dar din inimă, gest care a emoționat-o extrem, pentru că a fost vorba de un tablou cu fotografii în care au fost suprinse momente deosebite din activitatea grupului.