Evenimentul a început cu o slujbă o ciată de preoții comunei

Localitatea Petrăchioaia este ocrotită de Sf. Petru și Pavel, prăznuiți pe 29 iunie, motiv de sărbătoare în fiecare an, în ultima duminică din iunie, astfel că locuitorii comunei au petrecut pe 25 iunie, o zi specială, cu prilejul Zilei Comunei. Evenimentul a fost organizat de Primăria Petrăchioaia și Consiliul Local, care s-au străduit să le facă cetățenilor o zi cât mai frumoasă și deosebită.

Articol apărut în nr. 357 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

pag 10-11

Pentru ocrotirea întregii așezări formate din satele Petrăchioaia, Măineasca, Surlari şi Vânători, evenimentul a fost deschis cu o slujbă de binecuvântare, săvârșită de preoții comunei, care i-au binecuvântat pe toți locuitorii veniți să se bucure de ziua lor. S-a dat apoi startul petrecerii, o frumoasă festivitate câmpenească ce a ținut până târziu în noapte și s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Surprize de proporții

Artiști renumiți au urcat pe scena de la Petrăchioaia, la cea de-a cincea ediție a Zilei Comunei. Primarul Mihai Dobre și Consiliul Local, ajutați de Silviu Lăpădat, au oferit un spectacol de excepție, ce a început cu o mare surpriză, o adevărată premieră nu doar pentru localitate, ci și pentru iubitorii muzicii populare românești.

Cristi și Mugurel Sfetcu Ciuculete au ieșit pentru prima oară în public, după moartea mamei lor, Ileana Ciuculete, și au venit tocmai de la Craiova pentru a le spune locuitorilor din Petrăchioaia, „La mulți ani!”. Un moment unic, acesta fiind primul concert în aer liber al celor doi tineri. Alături de ei a fost Cornel Galeș, soțul regretatei artiste, căruia i s-a cântat „La mulți ani”, duminică fiind chiar ziua lui.

Hore și sârbe

Pe scenă a urcat apoi Mioara Velicu, care nu este doar o îndrăgită și apreciată cântăreață de muzică populară, ci și o artistă plină de umor, ce a știut să antreneze publicul, nu doar cu frumosu-i cântec popular, ci și numeroase bancuri și glume. Nemuritorii și Georgiana Lăpădat, cu cele două dansatoare după care se scurgeau ochii tuturor tinerilor neînsurați ai comunei, au sporit atmosfera de sărbătoare. Petrecăreții s-au lăsat purtați de ritmurile muzicii, s-au prins în hore și sârbe și au fredonat versurile melodiilor lor preferate, aplaudând artiștii ce le-au oferit o zi atât de frumoasă, chiar dacă mercurul termometrelor trecea bine de 30 de grade Celsius.
Spectacol de zile mari

Dar asta nu a fost totul, căci organizatorii nu au scăpat din vedere niciun amănunt care să le ofere invitaților toate condițiile unei petreceri cu ștaif. Micii au sfârâit pe grătare, berea, apa și sucurile i-au răcorit pe cei prezenți, iar cei mici au avut la dispoziție un miniparc de distracții, tarabe cu jucării, dulciuri și multe tipuri de înghețată.

Seara a continuat cu The Zuralia Orchestra care au oferit un show incendiar, plin de  ritm alert şi muzică din Balcani și spectacolul a atins cote maxime când pe scenă a apărut senzuala Ana Lesko, secondată de dansatoarele ei sexy. Finalul le-a aparținut lui Asu și Boby, care i-au mobilizat la dans, cu ritmurile lor și pe cei mai timizi petrecăreți.

Flori pentru artiste

Alături de primar, la petrecere au venit și consilieri locali, dar și consilieri județeni, precum și Marius Cristian Ghincea, prefectul județului Ilfov. Spectacolul a fost prezentat de Iulian Niculae, alias Jul și Silviu Lăpădat, care au fost „ajutați” și de primar, căruia i-a revenit sarcina de a le oferi artistelor câte un frumos buchet cu flori ce le-a încântat sufletul după prestația de pe scenă.