Dacă e iulie, e „Iulie fără plastic”, e iulie în care îi găsim plasticului și alte întrebuințări.

Articol apărut în nr. 361 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

pag 24 jpg

Aceasta a fost deviza Caravanei Poveștilor, ce a poposit duminică, 23 iulie, în comuna Gruiu, și astfel, printre cântece, povești și dans, am învățat să fim mai prietenoși cu natura și să refolosim plasticul într-un mod ingenios. La final, ne-am distrat și am dansat Zumba alături de voluntara Maria.

Copiii, părinții și bunicii au descoperit cu mirare, duminică, cum se pot transforma o sticlă de plastic, un pahar sau un dop, într-o jucărie sau un obiect de artizanat. Limita a fost impusă doar de imaginație. În curtea Casei de Cultură Ștefan Iordache, plasticul s-a transformat și a primit o nouă formă!

Atenție la mediu

Cei mici, dar și adulții au avut parte de un eveniment deosebit. S-au citit povești despre natură, copiii au participat la ateliere de reciclare creativă, iar o piesă de teatru, în timpul căreia am stat cu sufletul la gură, ne-a dezvăluit ce pățesc cei care nu sunt grijulii cu mediul înconjurător.

Daniel Ciobanu, manager de proiect, ne-a declarat: ”Am organizat cel de-al patrulea eveniment al Caravanei Poveștilor, ediția a doua, eveniment care a fost dedicat reciclării creative. Am avut participanți cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Echipa s-a ținut de treabă, putem spune că a fost un eveniment reușit, iar participanții s-au arătat mulțumiți”.

Evenimentul se mută, pe 30 iulie, în curtea Primăriei comunei Grădiștea, iar pe 6 august îi așteaptă pe copiii din comuna Clinceni, la Teatrul de vară, din Liceul Sportiv.

„Caravana Poveștilor Ediția a 2-a” este un proiect organizat de Primăria Municipiului București prin Biblioteca Metropolitană București, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și realizat în parteneriat cu Asociația BASAR și Asociaţia Young Initiative (AYI).