În lumea modernă, distracțiile copilăriei sunt și ele tematice. Vă explic puțin mai încolo. Așa se face că, sfârșitul de săptămână (29-30 iulie) al copiilor din Domnești a fost foarte, foarte ocupat. Că doar e vacanța mare.

 

Articol publicat în ediția printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 362

24-page-001

Două zile, spațiul din ve­cinătatea terenului bazei sportive a fost ocupat de o nouă „dezvoltare  rezidențială”. Au apărut peste noapte, opt castele gonflabile. Tematica lor  a fost cea a poveștilor  clasice, sau moderne. Adică, fiecare dintre ele a purtat frumusețea și emblema unui basm, sau a unui personaj consacrat lumii copilăriei. Să le notăm: Corabia Piraților, Ursul Baloo, Castelul cavalerului cu sabie și armură – Camelot, Toboganul Aladin, Căsuța piticilor, Lăudărosul cu tobogan, Domeniul țopăitului pe arcuri și Rampa mașinilor de curse. Traducerile sunt aproximative, dar respectă rostul și menirea specifice fiecărui domeniu preferat al distracției.

Colaborare fructuoasă

Pentru acest eveniment, Primăria Domnești, a legat un parteneriat cu firma Romania Events, ceea ce a făcut posibil ca zbenguiala să se desfășoare șnur. Personalul de supraveghere a avut și grija ca nimeni să nu aibă motive de plasturi. Normal că încă de la primele ore ale deschiderii, administrația locală a fost reprezentată la vârf, în zona inaugurată. Primarul Adrian Ghiță a participat din plin, cu blândețea-i recunoscută, la orientarea „jucătorilor”, în meciurile deschise ale bunei-dispoziții generale. Desigur că a fost secondat și de Doina Scripa, inspector coordonator de proiecte, la primăria localității. De amintit că intararea la petrecere a fost liberă. Cine a vrut, cum a vrut și de câte ori a fost… necesar. Pe de altă parte, soarele și-a făcut datoria, apa la dozator a fost prezentă… Încolo, toate bune și dis­tracția, pe cinste. Primarul e sigur că la data începerii anului școlar, va fi gata și Grădinița cea mare, cu program normal și prelungit,  botezată cu numele „Tărâmul Prieteniei”. Dragă Domnești, așa să-ți rămână faima și prestigiul câștigate!