Primul meci disputat acasă de Concordia împotriva lui Poli Iași, în „epoca” Vasile Miriuță, a fost unul cu ghinion. Singurul gol al partidei, cel al victoriei moldovenilor, a fost marcat de Feussi, în urma unei degajări total neinspirate a fundașului ilfovenilor.

Se consemnează, astfel, o premieră în Liga I: Poli Iași a acumulat 4 puncte fără să marcheze vreun gol. Întâlnirea
s-ar fi putut termina la egalitate, dacă „vulturilor” nu li s-ar fi anulat un gol marcat de Marius Pena, pe motiv de ofsaid. Reluările ulterioare de la TV au arătat că acest ofsaid a fost inexistent. Rezultatul nefast a fost, parcă, prevestit de o pană de curent care a stins nocturna cu 15 minute înainte de începerea partidei, care a început cu o întârziere de circa 5 minute, după ce a fost pornit generatorul care a permis reaprinderea sistemului de iluminare a terenului.

Patrice Feussi – „eroul” negativ

Prezent la meciul cu Poli Iași, am avut o senzație de
„deja vu”. Ilfovenii au repetat, parcă, prestația din partida cu altă „Poli”, cea din Timișoara. Cel puțin în prima repriză, ei au plimbat mingea prin propriul teren și au trimis, într-o veselie, centrări către terenul advers. Poli, la rândul ei, a jucat, ca să spunem așa, „în oglindă”. Până în minutul 26, când Feussi a marcat un gol imparabil în poarta coechipierului Bălgrădean, după o încercare absolut neinspirată de a degaja în corner o centrare a moldovenilor. Ilfovenii au forţat pe final, dar nu au reșit să restabilească egalitatea. Marius Pena a marcat pentru 1-1 în partea secundă, dar asistentul Gheorghe Bogdan a indicat o poziţie de ofsaid la atacantul Concordiei. După fluierul final, antrenorul Concordiei, Vasile Miriuţă și căpitanul echipei, Cristian Bălgrădean, le-au cerut explicaţii arbitrilor pentru prestaţia din această seară.

Miriuță, supărat foc pe arbitri

Așadar, Vasile Miriuță, la finalul meciului, s-a arătat foarte nervos pe brigada de arbitri la finalul meciului pentru că arbitrii au anulat golul lui Pena. „Sunt foarte supărat că am pierdut un meci așa! Sunt nervos pe tușierii ăștia! Am avut gol anulat eronat. La 1-1 era altul jocul. N-am ce să le reproșez băieților. Iașiul cred că a avut un singur șut pe poartă. Nu vreau să vorbesc mai multe, dar să se facă ceva cu arbitrajul. Ce să mai zic de autogolul lui Feussi? Îi pare rău și lui. Cred că a lovit mingea cu tibia”, a declarat Miriuță, la TV Dolce Sport.

Marius Pena, autorul golului anulat, e de aceeași părere cu propriul antrenor: „Din teren mi-a fost foarte greu să-mi dau seama dacă a fost gol valabil, dar cei de pe margine au spus că a fost gol valabil. Din păcate, punctele au rămas la Iași. Nu reușim să legăm rezultatele pozitive. Iașiul a fost la controlul jocului și noi am luat gol la o fază ușoară. În a doua repriză am preluat conducerea jocului, dar degeaba”.

Patrice Feussi le-a cerut scuze coechipierilor: „Nu trebuia să se întâmple acel autogol. Vreau să cer scuze echipei. Am vrut să degajez. Nu am apreciat bine mingea. Cel mai important e să învățăm din propriile greșeli și să mergem mai departe”.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.362