Dacă plecaţi spre munte, pe Valea Prahovei, înarmaţi-vă cu foarte multă răbdare pentru că traficul este aglomerat. Pe DN1A, dinspre Ploieşti spre Braşov se circulă în coloană. Veştile nu sunt cu mult mai îmbucurătoare nici în cazul în care vreţi să ajungeţi pe Transfăgărăşan sau la Constanţa. Şi aici, traficul devine tot mai intens, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Pe DN1 București — Brașov, între localităţile Coada Malului şi Vălenii de Munte se rulează în coloană. Tot aşa se circulă şi la intrarea în Comarnic dinspre Cornu și între Sinaia și Bușteni. Pe sensul de mers Brașov — București, există coloană între Azuga și Bușteni.

„Pe ruta alternativă dinspre Ploiești către Brașov, DN1A, se circulă în coloană între localitățile Coada Malului și Vălenii de Munte (unde trecerile pentru pietoni sunt intens folosite). În județul Argeș, pe DN7 Pitești — Râmnicu-Vâlcea, autovehiculele încetinesc mai mult decât este necesar la o trecere la nivel cu o cale ferată închisă, în zona Bascov — Valea Ursului. S-a format coloană de mașini pe sensul de mers către Vâlcea, inclusiv la ieșirea de pe autostrada A1 București — Pitești. Tot pe DN7 Pitești — Râmnicu-Vâlcea se circulă cu viteză redusă în zonele Morărești (județul Argeș) și Aldești (județul Vâlcea). Pentru că numărul de mașini este în creștere pe DN7C — Transfăgărășan, vor apărea probleme de trafic și în zona Bâlea-Lac (unde parcarea este deja plină). În zona Fetești — Cernavodă autovehiculele rulează cu o viteză mai redusă decât în mod obișnuit. La ieșirea de pe autostrada A4, la intersecția cu DN39, viteza de deplasare este de aproximativ 50 km/h (deoarece limita de viteză din localitatea Agigea, situată pe DN39, este de 50 km/h). Le recomandăm conducătorilor auto să folosească și alte rute către Constanța, cum ar fi DN2 București — Urziceni, DN2A Urziceni — Slobozia — Hârșova — Constanța, DN3 București — Lehliu — Călărași — traversare cu bacul spre Ostrov — Adamclisi — Constanța. Pe ruta DN3 București — Lehliu-Gară, DN3A Lehliu-Gară—Fetești — A2 Fetești — Cernavodă, DN22C Cernavodă — Murfatlar, DN3 Murfatlar — Constanța se poate circula în condiții bune, exceptând tronsonul A2 Fetești — Cernavodă”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit IGPR, în Constanța, pe DN39, autovehiculele rulează cu viteză redusă între Tuzla și Eforie-Nord, pe sensul de mers către Mangalia iar în Eforie-Nord banda cu circulație reversibilă este deschisă pentru sensul de mers Constanța — Mangalia.