Târâș-grăpiș, prin Liga I

La sosirea la Chiajna a lui Vasile Miriuță, toată lumea își punea speranța în noul antrenor, care făcuse lucruri bune la CFR Cluj. Din păcate, au rămas doar cu speranța care, nu-i așa, moare ultima. După o lună de zile de la sosirea lui Miriuță, bilanțul echipei ilfovene este dezastruos.

De la venirea lui Miriuță pe banca Concordiei, ilfovenii au „reușit” doar două remize, cu CS U Craiova, în etapa a II-a și cu Juventus București, în runda a șasea a campionatului. În
rest, lista „realizărilor” noului antrenor continuă cu trei înfrângeri, cu Poli Iași, FCSB și Astra Giurgiu.

Astfel, după asemenea „per­formanțe”, Concordia se află
pe penultimul loc al clasamentului, cu doar 2 puncte acumulate, alături de colega ei de suferință – Juventus – cu care a împărțit frățește punctele puse în joc în partida de sâmbăta trecută.

Campioni la ratări și ocazii

Și totuși, nimeni nu se poate plânge că, în ultimele meciuri, elevii lui Miriuță nu și-au creat ocazii. Cu toate acestea, ei nu reușesc să marcheze goluri. Eficacitatea compartimentului de atac este foarte scăzută, în ciuda unui joc ofensiv, în unele partide. Parcă un blestem planează asupra stadionului din Chiajna…

Și în meciul de sâmbătă, scenariul s-a repetat întocmai. Prima ocazie le-a aparţinut gazdelor, în minutul 9, când Relu Stoian a respins spectaculos lovitura de cap a lui Spehar. Juventus a cerut penalty în minutul 21, după un presupus henţ în careu al lui Pena, însă Marcel Bîrsan a lăsat jocul să continue. Finalul de repriză a fost palpitant. Chiajna a deschis scorul în minutul 44, prin căpitanul Marian Cristescu, dar Juventus a egalat rapid printr-o lovitură de cap a lui Măzărache. După pauză, veteranul Marian Cristescu a mai irosit două ocazii în șapte minute, iar Chiajna a fost la un pas să obţină victoria în minutul 88. După o fază confuză, mingea a ajuns în brațele lui Bîrsan, iar ilfovenii au reclamat fără succes, penalty, pentru un presupus henț la Beta.

Miriuță, dezamăgit de jucătorii săi

Vasile Miriuță s-a arătat dezamăgit de jucătorii săi după ce Concordia Chiajna a remizat pe teren propriu cu Ju­ventus București, scor 1-1.

„După ce am deschis scorul le-am spus jucătorilor să aibă grijă și uite că am luat gol. E inadmisibil să primești un asemenea gol. Nu pot spune că a fost ghinion azi, pentru că prima repriză am dominat-o. În partea a doua n-am fost în stare să o băgăm în poartă, am picat în fund. Am adus mingea în fața porții, dar acolo antrenorul nu poate face nimic. E lipsă de… hai să nu zic de ce”, a declarat Miriuță la Look TV.

Așadar, Chiajna nu stă deloc pe roze! Dimpotrivă. Iar în următoarele două etape Concordia are meciuri foarte grele. Unul la Botoșani, în deplasare, cu revelația acestui început de campionat, iar celălalt acasă, cu campioana en-titre, FC Viitorul. Luând în considerare această conjuctură și evoluțiile „vulturilor”, nori negri se adună la Concordia Chiajna, pe care n-o văd să mai acceadă în
play-off nici anul acesta.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.364