Nașterea Maicii Domnului a fost sărbătorită, la Buftea, prin organizarea unui spectacol de bună calitate, la Centrul Cultural din oraș. Astfel, vineri, 8 septembrie, de ”Sfânta Maria”, de la ora 19.00, artiștii Ansamblului Centrului Cultural din Buftea – ”Doina Ilfovului” – au încântat timp de aproape două ore, publicul, cu muzică și dans, extrem de bine primite.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 368, ediția print

24-page-001

În deschiderea evenimentului, directorul Centrului Cultural Buftea, Robert Nagy, a interpretat Ave Maria, iar preotul Marcu Daniel a vorbit buftenilor despre semnificația sărbătorii religioase. În continuare, cei mai tineri artiști ai ansamblului au dansat country sau au evoluat într-un dans acrobatic spectaculos, după care, spre finalul primei părți, Robert Nagy a cântat ”O sole mio”, făcând astfel trecerea spre o scurtă parte italiană a spectacolului. Pentru că, după domnia sa, ne-am bucurat cu toții de dansul ”Tarantella”, iar prima piesă (dintre cele două interpretate) de tânărul Mihnea Vintilă a fost, în același spirit italian – ”L’amore si muove”.

În partea a doua a spectacolului, costumele dansatorilor au încântat în aceeași mare măsură precum dansul, deschiderea aparținând celor de la ”Doina Ilfovului”, care și-au arătat priceperea și la ”Kazacioc” și ”Kalinca”. Adelin Mîndrosa, ”buftean prin adopție”, o voce deosebită, pe care am mai auzit-o și la alte evenimente/concursuri muzicale, a oferit publicului două interpretări de excepție ale pieselor ”Mama” și ”Așa-i românul”. Au urmat trei dansuri populare bine-cunoscute și bine-primite de spectatori – ”Drăgaica”, ”Brașoveanca” și ”Ciuleandra”, după care Florian Polgar, elev al Școlii Populare de Arte și locuitor (de 3 ani) al orașului Buftea, a cântat ”Mai ții minte măi dragă Mărie” și ”Anii care-i am acuma”. Finalul a aparținut artiștilor consacrați ai ”Doinei Ilfovului”, care au jucat ”Sucitoarele”, ”Hora la zece”, ”Boiereasca” sau un dans de fete din Oltenia. Cortina a căzut după piesa de rezistență, la propriu, a serii – ”Călușul” bărbațiilor din ansamblul buftean.

”Și buftenii au talent!”

Da, pentru că…”Și buftenii au talent”, Centrul Cultural Buftea anunță că organizează în perioada 25-28 septembrie 2017, la sediul său, preselecție pentru spectacolul inspirat din producția TV de mare audiență ”Românii au talent”. Se pot prezenta, așadar, toți buftenii care ”au talent” la cântat, dansat și nu numai. Detalii se pot obține de la tel. 0734.100.100.